Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
«Спорт – це модно!»
  • 14 вересня 2016

З 05.09.2016 р. по 09.09.2016 р. в Приморському НВК Василіського району було проведено Олімпійський тиждень під гаслом «Спорт – це модно!». Офіційне відкриття відбувалося в понеділок 5 вересня на урочистій лінійці. На ній був присутній поважний гість – бог грому та грози Зевс. Під Олімпійський гімн він підняв Олімпійський прапор та запалив Олімпійський вогонь. Що, в свою чергу, символізує початок Олімпійського тижня.

Учням було проголошено план проведення змагань на тиждень. Були оголошені конкурси. Всі школярі прийняли участь в спортивному флешмобі, проведеному Зевсом.

Змагання відбувалися в три етапи:
  • І етап (у вівторок) – учні 2-4 класів;
  • ІІ етап (у середу) – учні 5-6 класів;
  • ІІІ етап (у четвер) – учні 7-9 класів.

В період проведення свята панувала, дійсно, спортивна атмосфера; діти завзято та наполегливо брали участь у всіх конкурсах та змаганнях. Разом зі своїми класними керівниками з творчістю підійшли до вибору назви команд, чудово підготувалися до конкурсу девізів, до командного конкурсу «Разом – ми команда!», де оцінювалась активність команди, зовнішній вигляд учасників, дружність та поведінка. Були продемонстровані яскраві презентації команд з музичним супроводом.

Безпосередньо, на самих змаганнях, учні показали високі результати, продемонстрували свої здібності, гарну фізичну підготовку та чудовий настрій. Діти змагалися на смузі перешкод, у стрибках на скакалці, в перетягуванні канату, в передачі м’яча через голову, в стрибках на одній нозі, в естафетах. Особливо сподобалось командам змагання на «колісницях», «вперед-назад», «влучи в ціль» та ін. В спортивних змаганнях окремо для дівчат та хлопців, дівчата показали неперевершений результат! Вони влучно попадали в ціль у конкурсі з забиванням м’яча у ворота та віджимались по 20-25 разів. Взагалі, кожна команда вболівала та переживала за своїх учасників, їх підтримка надихала на перемогу.

На спортивному майданчику нашої школи між командами панував дух першості, що особливо сподобалося членам журі. Вони фіксували все, що відбувалося на майданчику та винесли своє справедливе рішення.

Дітям дуже сподобалися вересневі змагання і вже чекають наступних.

У п’ятницю 9 вересня 2016 р. проведена лінійка з нагоди нагородження переможців та закриття Олімпійського тижня. Всі команди були нагороджені почесними грамотами. Команди, що зайняли перші місця, отримали гімнастичні м’ячі, в якості подарунка. Високоповажний гість – Зевс взяв з учнів клятву спортсменів, в якій школярі пообіцяли завжди дотримуватися спортивних правил та подавати собою гарний приклад. Також, Зевс урочисто передав Олімпійський прапор заступнику з навчально-виховної роботи, що символізує передачу спортивного досвіду для наступного покоління. Покидаючи наше свято, Зевс побажав спортивних успіхів командам та забрав з собою Олімпійський вогонь до наступних змагань.

Завершився тиждень змагань у Приморському НВК з нагадуванням народної мудрості: «Бережіть одяг, поки новий, а здоров’я поки молодий!».