Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Посвята в студенти ЗНТУ
  • 31 серпня 2016

Напередодні Дня знань, на початку нового навчального року в Запорізькому національному технічному університеті, як і в інших ВНЗ області традиційно проходять зібрання першокурсників.

У цей день святково одягнені студенти – новачки проходять до своєї нової “alma mater” як повноправні члени студентської спільноти.

30 серпня перед будівлею Запорізького електротехнічного коледжу пройшла посвята в студенти першокурсників закладу. Коледж входить до складу ЗНТУ. Першокурсників вітали ректор ЗНТУ С.Б. Бєліков, директор коледжу Рябенко Є.М., заступник голови Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Юдін Ю.І., голова ППО студентів, аспірантів, докторантів ЗНТУ Іванченко А.В. Директор коледжу вручив першокурсникам символічний ключ від Країни знань, бо вони є новою надією і продовжувачами 80-річної історії закладу.

31 серпня посвята першокурсників у студенти пройшла вже в самому ЗНТУ. На урочистостях у найбільшому в області вищому навчальному закладі були присутні Озерова Т.Я. – директор департаменту освіти і науки Запорізької ОДА, Бєліков С.Б. – ректор ЗНТУ, Н.І. Гринь – голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, Мещан І.В. – директор департаменту соціального захисту населення Запорізької ОДА, випускник ЗНТУ, бувший член ПК ППО ЗНТУ, відповідальний за роботу зі студентами, народні депутати України, керівники промислових підприємств – випускники “Машинки”.

Привітали студентів-першокурсників – С.Б. Бєліков – ректор університету та вручив студентські квитки і ключ до знань, Т.Я. Озерова – директор департаменту освіти і науки Запорізької ОДА, Н.І. Гринь – голова обласної організації Профспілки та вручила символічний профспілковий квиток, закликаючи поповнити ряди студентської профспілкової організації ЗНТУ.

Студенти підготували плакати, протестуючи проти антисоціальної політики держави по відношенню до осіб, які навчаються.

В перші дні вересня первинною профспілковою організацією буде проведено активну роботу по залученню першокурсників до галузевої Профспілки. На сьогодні, коли держава здійснює тотальний наступ на права осіб, які навчаються, їх соціально-економічний захист здійснює саме галузева Профспілка.

Обласний комітет Профспілки щиро вітає всіх першокурсників, студентів, викладачів та науковців ВНЗ області з початком нового навчального року!

Прес-служба
обласної організації
Профспілки