Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Серпнева обласна освітянська колегія
  • 26 серпня 2016

Напередодні 2016-2017 н.р. по області і всій Україні проходять районні, міські розширені засідання колегій, педагогічні ради, де підводяться підсумки минулого навчального року і визначаються завдання і шляхи подальшого розвитку освіти.

26 серпня в Запорізькій обласній адміністрації відбулась серпнева обласна освітянська колегія. В її роботі взяли участь Гугнін Е.А. – заступник голови Запорізької ОДА, Гринь Н.І. – голова Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, члени колегії, керівники органів управління освітою, закладів освіти, голови районних, міських організацій Профспілки.

Директор департаменту Озерова Т.Я проаналізувала досягнення і проблемні питання галузі в 2015/2016 н.р., окреслила завдання на новий 2016/2017 н.р. Особливу увагу у доповіді було звернено на розвиток інклюзивної освіти.

Голова обласної організації Профспілки Н.І. Гринь у своєму виступі зупинилась на питаннях соціального партнерства органів управління освітою та виборних профспілкових органів, освітньої субвенції, оптимізації мережі навчальних закладів. Особливу увагу вона приділила заробітній платі, доплатам і надбавкам, їх виплаті і незначним обсягам. Гринь Н.І. відзначила, що неадекватний рівень оцінки державою праці педагогів на фоні шокових підвищень цін і тарифів посилюють соціальну напругу. Профспілки продовжать і посилять боротьбу за належні соціальні стандарти працівників галузі. Занепокоєння профспілок також викликає тотальний наступ держави на соціальні права та гарантії студентської молоді, стипендіальне забезпечення.

За підсумками розширеного засідання колегії прийнято низку важливих рішень щодо подальшого розвитку і модернізації системи освіти області, її фінансового забезпечення.

Обласна колегія дала старт новому 2016/2017 н.р. на Запоріжжі.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки