Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Всесвітній день дій за гідну працю: працівники заслуговують на мир і демократію!
Всесвітній день дій за гідну працю: працівники заслуговують на мир і демократію!
  • 7 жовтня 2024
 
7 жовтня 2024 року світова спільнота відзначає Всесвітній день дій за гідну працю під гаслом «Працівники заслуговують на мир і демократію». Цього року акцент зроблено на правах працівників у зонах конфліктів та авторитарних режимів.
 
В умовах ескалації конфліктів і продовження придушення авторитарними режимами прав мільйонів людей, світовий профспілковий рух об'єднується, щоб вимагати миру і демократії як основних прав працюючих людей у всьому світі.
 
Міжнародна конфедерація профспілок підтверджує свою відданість справі сприяння миру як наріжному каменю соціальної справедливості. Без миру не може бути соціальної справедливості, а без демократії працівники не можуть забезпечити собі гідну працю і гідність, на яку вони заслуговують.
 
Міжнародна конфедерація профспілок закликає уряди припинити військові витрати та інвестувати в освіту, охорону здоров’я, гідну працю та зелений перехід.
 
Незаконне вторгнення росії в Україну, що триває з 2022 року, спричинило широкі людські страждання і втрати тисячі життів. 
 
Світовий профспілковий рух твердо солідарний з народом України і продовжує закликати до миру і відновлення суверенітету України, – наголосив Люк Тріангл, Генеральний секретар МКП, і підкреслив, що без миру та демократії не може бути соціальної справедливості.
 
Всесвітній день дій за гідну працю – це заклик до дії. Організації у всьому світу проявляють солідарність з робітниками, які страждають від конфліктів і авторитарних режимів, а також висловлюють свою підтримку тим, хто втратив право на гідне життя через війни та репресії. 
 
«Ми закликаємо всі наші членські організації приєднатися до нас та стати на захист справедливого, мирного та демократичного світу», – зазначив Люк Тріангл, Генеральний секретар МКП. 
 
Міжнародна конфедерація профспілок закликає усіх об’єднатися задля захисту миру, демократії та гідної праці! 
 
За матеріалами сайту
ЦК Профспілки