Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • 6 ЖОВТНЯ - ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ФПУ. Звернення Голови Федерації профспілок України Григорія Осового до спілчан
6 ЖОВТНЯ - ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ФПУ. Звернення Голови Федерації профспілок України Григорія Осового до спілчан
  • 7 жовтня 2024
 2 3.3 Осовий
 
ВІТАЮ, дорогі колеги, з 34 - річницею з дня утворення НАШОЇ ФЕДЕРАЦЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ !
 
На той час це був мужній і сміливий поступ лідерів і делегатів трансформаційного Зʼїзду, заявивши і взявши на себе відповідальність за утворення незалежних профспілок і Національного профобʼєднання.
 
Пишаюся, що був разом з  Вами учасником і організатором, як заступник Голови, багатьох профспілкових і законодавчих ініціатив, завдяки чому працівники набули гарантованих державою прав на вільне обʼєднання у профспілки, на колективні переговори, на страйк. Працівники отримали гідні закони про зайнятість, про оплату праці, про відпустки, про охорону праці, обовʼязкове соціальне страхування, пенсійне забезпечення і соціальний захист державою.
 
Ми створили унікальну систему трипартизму і соціального діалогу на засадах рівності і паритетності з держаними органами і роботодавцями. Власне, здобули багато ще чого  з основоположних прав у світі праці , за які й сьогодні борються трудівники в багатьох країнах.
 
Не менш складні і відповідальні завдання постали перед нами у період військового стану: зберегти країну, досягти справедливого миру, в процесі відновлення України і євроінтеграції захистити прогресивні здобутки в попередні роки, досягти більш високих гарантій праці і добробуту працівників, щоб вони відчули силу і спроможність профспілок для мотивації  членства та колективного обʼєднання.
 
Як вагома багатомільйонна складова громадянського суспільства в процесі модернізації економіки і оновлення країни маємо обʼєднатися для утвердження нашої неньки України як правової , демократичної і соціальної держави, утвердження справжнього народовладдя , рівних можливостей , справедливості і добробуту для всіх.
 
Єднаймося для творення новітньої історії профспілкового і робітничого руху в нашій нескореній , незалежній Україні!
 
Миру, добра,  сил і здоров’я Вам і Вашим родинам!
 
З повагою,
голова ФПУ Григорій Осовий
 
За матеріалами сайту
ФПУ