Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Живе козацькая слава
  • 22 серпня 2016

18-19 серпня 2016 р. в дні великого православного свята Преображення Господнього та напередодні 25 річчя з дня Незалежності України проходив другий міжнародний конгрес козацтва. Крім Запорізьких козаків – отаманів прибули гості з інших областей України, Словенії і Німеччини. Взяли участь учасники АТО.

Перед початком учасників конгресу вітали співак Павло Донець, жіночий ансамбль “Любисток” з Херсонщини та ансамбль “Козацька родина” з м. Енергодара.

Відкрив конгрес заступник голови Запорізької облдержадміністрації Е.А. Гугнін, також привітав учасників та вручив нагороди.

Вів засідання конгресу Сухінін Дмитро Валентинович – голова координаційної ради з питань козацтва при Запорізькій обласній державній адміністрації.

В роботі ІІ міжнародного конгресу взяли участь голова обкому Профспілки Надія Іванівна Гринь, Валентин Вікторович Молодиченко – ректор МДПУ ім. Б. Хмельницького, Капітонов Павло Вікторович – начальник Пологівського відділу освіти. В своїх виступах і Надія Іванівна, і Валентин Вікторович і Павло Вікторович наголосили на тому, що в нас єдина мета – захист нашої незалежної України та патріотичне виховання нашої молоді, формування громадянина України. Виступаючі запропонували і прийняли в рішення конгресу звернутися до Міністерства освіти прийняти програму з патріотичного виховання, систематизувати цю роботу і розробити методичні посібники.

Особливо вразив нас виступ Капітонова П.В., який поєднує роботу дуже відповідальну – начальника відділу освіти і не менш відповідальну – командира роти охорони Пологівського, Розівського районів. Має звання капітана. Він побував і в зоні АТО – Широкіно, де здійснював охорону порядку, в с. Саркома здійснював волонтерську діяльність. Ми вдячні всім учасникіа АТО і Вам Павло Вікторович особисто.

Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти надала матеріальну допомогу учасникам АТО в 2015 р. – 102 тис. грн. в 2016 р. по 1.07 – 97 тис. гривень. А також здійснювала гуманітарну і волонтерську допомогу. І як співав ансамбль з м. Енергодара ми просимо, надіємося і чекаємо на мир в нашій ненці – Україні.

Примиріться сини, Україна Вас просить
Примиріться сини, примиріться дочки.
Примиріться брати, Україна страждає,
Примиріться сини рідна мати благає!

Зі святом Вас, шановні учасники зібрання! Щастя Вам, миру, злагоди, добра, благополуччя!

Прес-служба
обласної організації
Профспілки