Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Прийом в члени Профспілки першокурсників МДПУ
  • 16 вересня 2024
 
В Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького стартував прийом першокурсників бакалаврського і магістерського рівнів освіти до лав Первинної профспілкової організації.
 
Не дивлячись на те, що університет є переміщеним закладом вищої освіти, він продовжує відтворювати ідеї розвитку нашої держави і займати високі позиції у різноманітних рейтингах ЗВО.
 
Первинна профспілкова організація університету, яка є об’єднаною, продовжує реалізацію головних завдань галузевої профспілки щодо захисту правових і соціально-економічних інтересів спілчан.
 
11 вересня в режимі ZOOM-конференції був проведений загально-університетський профспілковий захід «День можливостей», який став вже традиційним. У зустрічі взяли участь: Дюжикова Тетяна, голова ППО університету, Муртазієв Ернест – заступник голови ПК по роботі зі студентською молоддю, Сушков Сергій – голова студентського сектору профспілкового комітету університету, студентські профорганізатори і голови профбюро факультетів.
 
На заході були презентовані результати діяльності Первинної профспілкової організації університету в цілому, а також студентських профспілкових бюро факультетів; представлені можливості щодо організації студентського культурно-масового дозвілля здобувачів освіти та їхнього спортивного життя; роз’яснені переваги, якими можуть скористатися здобувачі освіти, якщо будуть членами первинної профспілкової організації університету та розглянуті можливості їхньої фінансової підтримки.
 
Серед багатьох питань, які обговорювалися на зустрічі, були також:
 
Чи мають студенти право бути членами профспілки?
 
Чи мають право на існування студентські профспілки?
 
Хто повинен очолювати студентські профспілки?
 
Наскільки ефективна робота студентських профспілок?
 
Як розділити повноваження між студентськими профспілками та органами студентського самоврядування?
 
Впевнені, що членство студентів у профспілці дасть свої плоди у майбутній розбудові нашої країни.
 
Голова ППО МДПУ
Дюжикова Т.М.