Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Заява Європейської конфедерації профспілок: Профспілки зробили важливий перший крок до захисту права на страйк
Заява Європейської конфедерації профспілок: Профспілки зробили важливий перший крок до захисту права на страйк
  • 4 вересня 2024

зображення 160724 03

Європейська конфедерація профспілок (ЄКП) вітає Міжнародну конфедерацію профспілок (МКП) та її членські профспілки з важливою профспілковою перемогою для працівників Великобританії та всієї Європи. Ми вітаємо зобов'язання уряду Великої Британії скасувати антиробітниче законодавство про мінімальні рівні обслуговування за допомогою майбутнього законопроекту про трудові права. Це законодавство представляло собою атаку на здатність працівників вибороти гідне, безпечне та гідне трудове життя.

Ми вітаємо це зобов'язання вдосконалити закон про право на страйк, що допоможе повернути Великобританію у відповідність до європейських та міжнародних трудових стандартів. ЄКП приєднується до заклику МКП до повного та швидкого виконання зобов'язань, передбачених лейбористським планом «Зробити роботу оплачуваною», щоб працівники по всій Великій Британії могли без страху вступати до профспілки, щоб їхнє право на організацію, а також право на колективні переговори та страйк були належним чином визнані та захищені. Важливим заходом є гарантування доступу профспілок на робочі місця для зустрічей з працівниками.

З самого початку розробки антистрайкового законодавства ЄКП наголошувала на тому, що воно підірвало б цілісність соціальних стандартів в ЄС, і що як таке воно, ймовірно, є порушенням угоди після Брекзиту. Європейська комісія справедливо підняла це питання в Комітеті з питань рівних умов торгівлі та співробітництва, чинячи додатковий політичний тиск на попередній уряд Великої Британії, який намагався впровадити це антиробітниче законодавство.

Джерело:

https://www.etuc.org/en/document/statement-labour-delivers-important-first-step-protecting-right-strike

 

За матеріалами сайту

ФПУ