Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Робочий візит делегації данського агенства АГЕНТСТВА ПРОФСПІЛКОВОГО РОЗВИТКУ ДО КИЄВА
Робочий візит делегації данського агенства АГЕНТСТВА ПРОФСПІЛКОВОГО РОЗВИТКУ ДО КИЄВА
  • 3 вересня 2024
  MG 4465
 
27-30 серпня ц.р. Федерація профспілок України приймала своїх колег із Данії.
 
Під час проведених зустрічей делегація ДАПР у складі Лоне Ілума Крістіансена – директора, Крістіана Хансена Равеншолта – фінансового координатора, Расмуса Холма – програмного менеджера обговорила з керівництвом ФПУ і всеукраїнських профспілок, що представляють промисловість, енергетику, будівництво, освіту, найбільш актуальні проблемні питання профспілкової діяльності в Україні в умовах воєнного стану, що потребують проєктної допомоги та фінансової підтримки.
 
З детальним аналізом ситуації виступив голова ФПУ Григорій Осовий. У дискусії з української сторони взяли участь заступники голови ФПУ О.Шубін, В.Андреєв, Є.Драп’ятий, голова Профспілки металургів Олександр Рябко, голова Профспілки енергетиків Олександр Давиденко, заст. голови профспілки освітян Ольга Чабанюк.
 
Серед широкого спектру питань, гостей зацікавили :
 
 - Імплементація трудового законодавства ЄС у сучасній ситуації та в майбутньому.
 
 - Інтеграція ринків в ЄС. Які переваги та небезпеки збільшення відкритості ринків з ЄС і як правила доброчесності компаній ЄС можуть принести користь українському ринку праці?
 
- Соціальний діалог. Якою є ситуація та відносини з роботодавцями в поточній ситуації? Де існують основні можливості для покращення соціального діалогу?
 
- Допомога постраждалим на робочому місці у воєнний час, зміцнення потенціалу профспілок у сфері захисту прав працівників на безпечні і здорові умови праці.
 
- Правова допомога членам профспілок та інші.
 
Учасники зустрічі обговорили можливості подальшої проєктної співпраці. А саме, що потрібно для надання допомоги працівникам, профспілковим організаціям національного, галузевого. регіонального та місцевого рівнів, конкретизували  мету проектів та стратегії щодо їхньої реалізації.
 
За матеріалами сайту
ФПУ