Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Люди війни
  • 2 вересня 2024
 
На нашому сайті ми неодноразово розповідали вам про роботу наших спілчан під час повномасштабного вторгнення: діяльність членів освітянської Профспілки Комунарського, Шевченківського районів по прийому і розміщенню біженців з окупованих територій, мелітопольських «мавок», оріхівських волонтерів.
 
У фронтових зведеннях ви часто чуєте про бойові дії у Роботиному, Вербовому.
 
Сьогодні наш нарис про вчителя, волонтера, патріота, депутата Олексія Володимировича Дібровського.
 
Народився і виріс він в селі Вербове Пологівського району Запорізької області, закінчив Вербівську загальноосвітню школу, куди повернувся в якості вчителя фізичної культури, отримавши вищу освіту в ЗНУ у 2001 році. Трудову діяльність у школі розпочав з 2000 року, де працює по теперішній час вчителем фізичної культури КУ «Вербівський ліцей» Пологівської міської ради Пологівського району Запорізької області. Має вищу кваліфікаційну категорію та звання «Старший вчитель». Педагог із високим рівнем професіоналізму та почуттям обов’язку. Вчитель-інноватор. В освітньому процесі активно застосовує цифрові сервіси та інструменти. З метою підвищення професійної компетентності постійно займається самоосвітою, співпрацюючи з кафедрою фізичного виховання Запорізького національного університету та Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Переможець районного та обласного етапів конкурсу на кращий інноваційний урок з фізичної культури, переможець районного етапу «Учитель року-2018» (ІІ місце). Багато років працює керівником туристичного гуртка, підготував переможців Чемпіонату Запорізької області зі спортивних походів серед учнівської та студентської молоді, переможців обласних та всеукраїнських Чемпіонатів з велотуризму. Велику увагу педагог приділяє роботі з обдарованими дітьми, готує учнів до участі у предметних олімпіадах та конкурсах. Його вихованці є переможцями районного та обласного етапу ВУО. Нагороджений районними та обласними Грамотами за професіоналізм, наполегливість в роботі, багаторічну сумлінну працю, особистий вагомий внесок у виховання підростаючого покоління та підготовку переможців Чемпіонату Запорізької області зі спортивних походів серед учнівської молоді.
Депутат Пологівської міської ради Пологівського району Запорізької області, який постійно опікується проблемами освітян, намагається їх вирішувати та відстоювати освітянські інтереси.
 
 
Олексій Володимирович завжди займає активну життєву позицію, бере активну участь в громадському житті села, школи, району. Під час проведення державних чи народних свят він організовував спортивні змагання, в яких залюбки брали участь і школярі, і дорослі. Велику увагу приділяє пропаганді здорового способу життя, організовував велопоходи, туристичні походи по місцях бойової слави, знайомить учнів з рідним краєм. Він ініціював і сам брав участь у відновленні, наприклад, криниці в степу, вода з якої вважалася найсмачнішою в районі і довгий час була закинутою.
 
Перед вторгненням російських військ в Україну взяв участь у конкурсі на отримання гранту для влаштування спортивного майданчика на території навчального закладу, пропагував цю ідею серед мешканців громади і виграв, але не втілив у життя через початок активних бойових дій.
 
З перших днів агресії почав волонтерську діяльність, влаштовував збори речової і продуктової допомоги для бійців, які перебували в сусідньому селі. Коли Вербове було окуповане, потрапив у поле зору окупантів і був увʼязнений, перебував у полоні на території Мелітополя, Маріуполя, російської федерації, Криму, куди його перевозили разом з іншими бранцями. Російські окупанти катували його, змушували признатися в підпільній діяльності на користь ЗСУ. На щастя, Олексій Володимирович потрапив у групу осіб для обміну полоненими і повернувся додому. Переїхавши на підконтрольну Україні територію, продовжив волонтерську діяльність. Олексій Володимирович збирає кошти на купівлю амуніції, транспортних засобів для захисників, переважно бійців - жителів нашої громади. Він допомагає з ремонтом техніки - шукає и закуповує запчастини, передає їх воїнам на передову. Олексій Володимирович не рахується зі своїм часом, своїми сімейними, чи іншими проблемами - завжди відгукується на запити воїнів, йому безумовно довіряють люди і беруть участь у зборах коштів для допомоги ЗСУ.
 
 
Всебічно сприяє розвитку довіри батьківської громадськості й учнів до органів міської виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, виховує у молоді непохитну віру в міцність державного устрою України.
 
Олексій Володимирович робить свій посильний внесок у формування інтелектуальної еліти нації та, як наслідок, процвітаюче майбутнє України, наближає її перемогу.
 
За свою активну громадську позицію, патріотизм, розвиток волонтерського руху, створення позитивного іміджу Профспілки, О.В. Дібровський нагороджується Почесною грамотою ЦК Профспілки.
 
Прес-служба
обласної організаціїї
Профспілки