Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Акція Солідарності із Україною у Женеві за участі українських профспілок і глобальних профспілкових об’єднань
Акція Солідарності із Україною у Женеві за участі українських профспілок і глобальних профспілкових об’єднань
  • 12 червня 2024
448175007 7822271761174746 2207166217126450920 n
 
Учасники найбільшого щорічного глобального форуму в світі праці та соціальної політики – Міжнародної конференції праці – забрались на Площі Націй в Женеві для того, щоб в третій рік війни, через 836 днів після початку брутального кровавого вторгнення росії в Україну, привернути увагу глобального дипломатичного корпусу до продовження насильства, вбивств та геноциду, що продовжується з боку путінського війська на фронті протяжністю 3800 км.
 
У акції солідарності взяли участь: делегат від трудящих України на 112-й сесії Міжнародної конференції праці Голова ФПУ Григорій Осовий, радник делегата від трудящих України заступник Голови ФПУ Василь Андреєв, а також Генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок, керівники найбільших глобальних профспілкових об’єднань, представники дружніх профспілкових конфедерацій країн-сусідок України та ін.
 
Українські делегати закликали глобальні профспілки продовжувати піднімати в своїх парламентах питання важливості військового співробітництва іноземних урядів із ЗСУ, збільшення надходжень протиповітряної та протиракетної оборони в Україну, підтримки обороноздатності українського війська та ефективної санкційної політики проти російського агресора, а також відновлення енергетичної та цивільної інфраструктури як і відбудові в цілому України.
 
Мешканці із української громади Женеви та навколишніх кантонів Швейцарії мали можливість доєднатись до вуличної акції українських профспілкових обʼєднань – ФПУ та КВПУ, поспілкуватись із українськими делегатами, із представниками українського дипломатичного корпусу та подякувати учасникам мітингу за допомогу та солідарність із українцями, які борються із ворогом на фронті чи користуються захистом і допомогою закордоном від урядів та народів демократичних країн по всьому світу.
 
Глобальні профспілки підтвердили спрямованість своїх зусиль на підтримку України в боротьбі проти росії стільки, скільки необхідно, очікування про надходження нових конвоїв із допомогою для працівників і профспілок в Україні.
 
 Довідково:
 
Міжнародна конференція праці – щорічний міжнародний форум праці в Женеві, який є вищим керівним тристоронній органом Міжнародної Організації Праці. Вона затверджує міжнародні трудові стандарти, розглядає скарги про порушення загальнообов’язкових та ратифікованих конвенцій в країнах-членах МОП, ухвалює рішення про санкції та розслідування проти таких порушників.
 
Міжнародна організація праці – спеціалізоване агентство ООН в сфері праці. Єдина глобальна організація, заснована на засадах трипартизма (управління урядами, роботодавцями та профспілками на паритетних засадах), засноване в 1919 році для регулювання ринків праці, формування глобальної сфери соціальної справедливості, екологічної сталості та продуктивності бізнесу.
 
На фото:

Під час акції біля Скульптурної Композиції Broken Chair (Підірваний Стул), Женева, 8 червня 2024 року

 
 
За матеріалами сайту
ФПУ