Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Розпочав роботу щорічний міжнародний форум Міжнародної організації праці у Женеві
Розпочав роботу щорічний міжнародний форум Міжнародної організації праці у Женеві
  • 4 червня 2024
U2YU 09 
 
 Розпочалися заходи в рамках проведення 112-й сесії Міжнародної конференції праці МОП у  м. Женева Швейцарія.
 
2 червня ц.р. відбулось установче засідання делегатів та радників від трудящих з координації, яку провела Міжнародна конфедерація профспілок . У засіданні взяли участь більше 200-х представників профспілок з усього світу. Вони не лише обговорили план і завдання профспілкових дій  на Конференції, але і обмінялися досвідом щодо захисту соціально-економічних і трудових прав працівників  у різних країнах світу.
 
Радник делегата від українських трудящих Василь Андреєв виступив на засіданні з закликом до міжнародної профспілкової спільноти разом докласти зусиль, щоб зупинити військову агресію росії проти України.
 
У відповідь на цей виступ Генеральний секретар МКП Люк Тріангл  заявив: «ми і весь робітничий рух у світі повністю на боці миру та України, ми будемо продовжувати підтримувати Україну в її справедливій боротьбі, і після перемоги мабуть ще більше з метою побудови вільної  і демократичної країни з сильним профспілковим рухом . Немає жодного виправдання і пояснення  чи вибачень, ні історичних ні сучасних, для росії в її нападі на вільну і демократичну  країну».  
 
За матеріалами сайту
ФПУ