Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Вступні до магістратури й аспірантури – 2024: перебіг реєстрації
Вступні до магістратури й аспірантури – 2024: перебіг реєстрації
  • 20 травня 2024
 
До 29 травня 2024 року триває реєстрація для участі в єдиному вступному іспиті (ЄВІ) та єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄФВВ).
 
Для вступу на будь-яку спеціальність (незалежно від форми навчання – очна чи заочна, бюджетна чи контрактна тощо) потрібно складати ЄВІ
 
Зауважимо, що результати ЄВІ також можуть знадобитися потенційним аспірантам для допуску до вступного іспиту з іноземної мови.
 
Наразі до приймальних комісій закладів вищої освіти звернулися й отримали екзаменаційні листки  понад 31 тисяча потенційних учасників. 
 
Бажання складати ЄВІ  в пунктах тестування, які будуть створені в Україні, виявили понад 29 852 особи, а за кордоном – 1 305. 
 
Водночас ті, хто планує вступати на спеціальності галузей знань 01 «Освіта / Педагогіка» (крім спеціальності 017 «Фізична культура і спорт»), 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 08 «Право», 12 «Інформаційні технології», 24 «Сфера обслуговування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини», окрім ЄВІ, мають пройти ще й ЄФВВ. Зауважимо, що для охочих проходити ЄФВВ діє правило: не можна вибирати більше двох предметних тестів ЄФВВ.
Для кожного учасника, який отримав екзаменаційний листок, на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти створюють інформаційну сторінку «Кабінет учасника вступних випробувань», доступ до якої здійснюється за номером екзаменаційного листка та РIN-кодом, зазначеним у ньому.
 
За матеріалами сайту
ЦК Профспілки