Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • "Життєво важливо, щоб ми всі були разом з народом України", - Генеральний секретар Британського конгресу тред-юніонів Пол Новак для видання DAILY MIRROR
"Життєво важливо, щоб ми всі були разом з народом України", - Генеральний секретар Британського конгресу тред-юніонів Пол Новак для видання DAILY MIRROR
  • 20 травня 2024
IMG 20240514 125911
 
Репортаж Генерального секретаря БКТ Пола Новака з України, опублікований у Інтернет-виданні DAILY MIRROR.
 
"Цього тижня я відвідав Київ, щоб передати слова підтримки від Великої Британії та світового профспілкового руху народу і працівникам України. Ніщо не може підготувати вас до в'їзду в країну, охоплену війною.
 
"Україна, як і слід було очікувати, перебуває у стані постійної бойової готовності, з кільцем протиракетної оборони, що оточує Київ, та бомбосховищами, розкиданими по всьому місту.
 
 "Але саме повсякденні речі привертають увагу. Люди перевіряють свої телефони і слухають сигнали, які попередять їх про майбутню атаку. Мішки з піском, якими завалені вікна на першому поверсі. Робітники, які змінили свою роботу, пішовши на фронт.
 
"Незважаючи на те, що Київ захищений краще, ніж інші частини України, він залишається містом, яке атакують. За день до того, як наша делегація Міжнародної конфедерації профспілок прибула до Києва, місто чотири рази піддавалося повітряним атакам.
 
 "Я приїхав вночі потягом з Польщі - батьківщини мого дідуся Юзефа Новака, який служив у польських ВПС під час Другої світової війни. Його покоління боролося, щоб зупинити поширення фашизму і забезпечити довготривалий мир в Європі. Жорстокий наступ Росії на Україну є екзистенційною загрозою для цієї спадщини.
 
 "Під час мого перебування в Україні я зустрів людей і відвідав місця, які ніколи не забуду. Через три години після в'їзду в Київ я стояв серед руїн Трипільської ТЕС.
 
 "Колись одна з найважливіших електростанцій України, вона була зруйнована шквалом російських ракет минулого місяця. Руйнування Трипільської ТЕС було не просто актом війни - це був цілеспрямований акт терору, спрямований на ключовий об'єкт цивільної інфраструктури.
 
 "Але що також вразило мене під час розмови з директором електростанції, місцевими профспілками та робітниками, так це їхня колективна рішучість відновити своє робоче місце і кинути виклик незаконному і руйнівному вторгненню Путіна. Цей дух я відчував на кожній зустрічі з представниками та активістами профспілок ФПУ та КВПУ.
 
 "Я також мав честь зустрітися з лікарями та фізіотерапевтами найбільшої дитячої лікарні Києва. Вони провели перші тижні війни в наметах на своїх робочих місцях, щоб надати допомогу хворим і пораненим дітям. Серед тих, хто проходив лікування, була 14-річна Катя, яка була поранена під час російського обстрілу, що забрав життя її матері.
 
 
Автор -
Пол Новак, Генеральний секретар БКТ
 
4545456666 170524 01
 
За матеріалами сайту
ФПУ