Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Одеса підкорила профспілчан Мелітопольщини
  • 22 жовтня 2014

Незабутнє враження на педагогів – профспілчан Мелітопольського району залишить про себе осінь 2014 року. Саме в ці чудові сонячні дні голова РО Профспілки працівників освіти і науки Тетеріна М.П. та начальник відділу освіти Безбородих Т.М. організували подорож до міста - героя Одеси. «Хто не бував в Одесі - той не знає України!». Так висловлюють свою думку іноземні туристи на сторінках інтернет - сайтів. І це дійсно так. Доброзичливі, закохані в рідне місто екскурсоводи з натхненням розповідали нам про перлину у моря – Одесу, її історичне минуле та сьогодення. Делегація відвідала відомі на весь світ архітектурні пам’ятки, любувалась осіннім пейзажем приморського бульвару, відчула гумористичний настрій та гостинність Деребасівської вулиці, завітала в гості «до Федора Шаляпіна». Які чудові враження, духовне піднесення відчули профспілчани у художньому музеї, екскурсовод якого змусив кожного з нас прожити всі періоди становлення музею разом з видатними художниками світу. Це було неперевершено!

Відвідали ми і знаменитий музей Н. Нарижкіної та грот, якому виповнюється у листопаді 185 років. Скільки цікавих історичних фактів ми дізналися про життя княгині та були приємно вражені меценатством одеситів і гостей міста, які щороку відновлюють пам’ятки архітектури, старі історичні будівлі, допомагають туристам поринуть у часи давнини поєднаної з сьогоденням.

Неповною була б розповідь про Одесу без згадки про засновника міста - герцога Рішелье та Потьомкінських сходинок, де було знято багато художніх, історичних фільмів. І саме під час цієї подорожі ми дізналися що Одеський Театр опери та балету є найкращім у світі після італійського театру Ла Скала.

Захоплювало дихання кожного з нас позолочене вбрання глядацького залу, розкішні лоджії та занавіси ручної роботи, скульптури, ліпнина стін, меблі та сходи, мармурові колони. Вони свідчать про високий духовний рівень архітектурних рішень будівельників театру.

Не хотілось покидати Одесу – перлину України біля Чорного моря, але під веселі , запальні пісні Сергія Хілько, який супроводжував нашу подорож, ми вирушили додому.

Профспілчани щиро вдячні організаторам та творчій групі за таку чудову можливість відвідати місто всесвітніх бажань, гумору та високої духовності, яким пишається вся Україна.

Крижко Л.С.,
Мелітопольська РОП