Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Участь в українсько – німецькій медійній платформі
Участь в українсько – німецькій медійній платформі
  • 16 червня 2016

Профспілка працівників освіти і науки України спільно з німецьким Фондом Фрідріха Еберта в Україні розпочали серію навчально – інформаційних семінарів – Медійна платформа "Усвідом себе європейцем: зміни починаються з освіти".

У відкритті семінару, що відбувся 9 червня в м.Києві, взяли участь керівник Регіонального представництва Фонду ім.Фрідріха Еберта в Україні Маттес Бубе, голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов, представники від обласних організацій галузевої Профспілки. Участь від Запорізької обласної організації приймала голова Орджонікідзевської РОП м.Запоріжжя Шиманиця Т.О.

Програма медійної платформи була насиченою. Спікерами та доповідачами були експерти з Представництва ЄС в Україні Вікторія Давідова, Національного офісу Еразмус+ Олена Орель, Інституту модернізації змісту освіти "MYMEDIA" Марія Крючок.

Під час навчання учасники ознайомилися з Угодою про асоціацію "Україна – ЄС", які кроки уже зроблено Урядом для її імплементації та можливостями, які вона відкриває для українців.

Метою Угоди про асоціацію у сфері вищої та професійно – технічної освіти є досягнення Україною рівня держав – членів Євросоюзу. На практиці це означатиме:
  • більші можливості для студентів та викладачів для навчання,стажування та дослідницької роботи за кордоном;
  • спрощення доступу до отримання вищої освіти;
  • якіснішу вищу освіту;
  • краще співробітництво між вищими навчальними закладами та розширення їхніх можливостей.

Угода передбачає також активнішу співпрацю у сфері професійно – технічної освіти та навчання. Важливим може бути і запровадження в Україні принципу прижиттєвого навчання – підвищення кваліфікації людини протягом усієї її трудової діяльності залежно від вимог ринку праці. Адже що більше випускників отримають справді необхідні для ринку професії та кваліфікації, то нижчий рівень безробіття. Це зменшить, зокрема, обсяги витікання робочої сили та інтелектуального потенціалу з України.

Учасники семінару отримали інформацію та практичні поради щодо сучасних методів навчання, цифрової освіти, використання можливостей медіа простору.

Прес – служба
Орджонікідзевської
РО Профспілки