Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Пройшли засідання президії та пленуму обласного комітету
Пройшли засідання президії та пленуму обласного комітету
  • 3 червня 2016

2 червня пройшло сьоме засідання президії комітету обласної організації Профспілки. Розглянуто питання підведення підсумків профспілкового навчання в 2015 – 2016 н.р., проведення Дня та Тижня охорони праці. За рішенням президії в 2016 році започатковано проведення обласного конкурсу на кращого студентського профспілкового лідера, затверджено Положення про нього.

Цього ж дня об 11:00. годині у малій залі Запорізької обласної ради профспілок відбувся III пленум комітету обласної організації Профспілки. На ньому розглядались два важливих питання.

З першого питання – про виконання в I півріччі 2016 року Угоди між управлінням освіти і науки Запорізької ОДА та комітетом ЗОО ППОНУ, яка пролонгована на 2016 рік, доповідали директор департаменту освіти і науки Запорізької ОДА Озерова Т.Я., голова обласної організації Профспілки Гринь Н.І., заступник директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради Вітковська Н.В., виступили голови Гуляйпільської РО Профспілки Клименко А.І., Михайлівської РОП Борисенко С.В., голова ППО БДПУ Лола В.Г.

Вони відзначили, що разом з позитивними моментами є ряд важливих факторів, які знижують соціально – економічний рівень працівників галузі. Головною причиною є недостатність фінансування. У більшості сільських районів надбавки за престижність праці педпрацівникам виплачуються у розмірі 5 -10%. Таке ж становище з виплатою надбавок бібліотекарям. З 948 педпрацівників, що потребують підвозу до місця роботи в сільській місцевості, підвозяться 818 (86%). Якщо виплата матеріальної допомоги на оздоровлення педпрацівникам цього літа планується майже у всіх районах і містах, окрім Токмацького району, одноразово, то оплата відпусток у Новомиколаївському, Пологівському, Токмацькому, Чернігівському районах, ЗДІА та БДПУ планується помісячно, а у Веселівському районі частинами, що є грубим порушеннями Закону України “Про відпустки”.

Пленум констатував, що з 280 пунктів обласної угоди виконано 228 (81%), виконано частково – 43, не виконано 9.

Низький, на межі виживання рівень заробітної плати, постійні підвищення цін і тарифів, невпевненість у завтрашньому дні на тлі постійних реорганізацій і оптимізацій спонукають спілчан до активних захисних дій. Учасниками пленуму прийнято рішення про звернення до ЦК Профспілки, ФПУ про організацію Всеукраїнських акцій протесту.

З другого питання – про роботу виборних органів організаційних ланок Профспілки в умовах реалізації Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад” – доповідав заступник голови обласної організації Профспілки Ю.І. Юдін. В обговорені питання виступили голови районних організацій Профспілки (Куйбишевської РОП Антонова З.Ф., Веселівської РОП Нежурко Л.М., Пологівської РОП Мовчан З.А.), де утворені об’єднані територіальні громади.

Глибоко проаналізувавши обидва питання порядку денного, пленум прийняв відповідні постанови, які розміщені у розділі “Організаційна робота. Постанови пленумів”.

Прес – служба
обласної організації
Профспілки