Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • ВАЖЛИВО З ГОЛОВОЮ ФПУ. Григорій Осовий зустрівся і поспілкувався з групою військовослужбовців – захисників України
ВАЖЛИВО З ГОЛОВОЮ ФПУ. Григорій Осовий зустрівся і поспілкувався з групою військовослужбовців – захисників України
  • 16 квітня 2024
20240412 115926
 
12 квітня голова ФПУ Григорій Осовий зустрівся з групою військовослужбовців, – членами Всеукраїнської Профспілки захисників України, спортсменів та працівників сфер, - героями, які боронять українську державу на сході країни.
 
Сьогодні, беручи участь у заходах в м.Києві, які проходили в Будинку профспілок на які військовослужбовці були відряджені з передової, вони скористалися нагодою провести неформальне спілкування. Кожна розповідь бійця, це приклади героїзму, братерської підтримки і взаємодопомоги, що засвідчують їх відданість захисту Батьківщини.
 
У розмові з ними Голова ФПУ наголосив, що Будинок профспілок є завжди відкритим для профспілкових організацій і громадян, які виконують свою місію соціальну, трудову, чи військову.
 
Профспілки України мають належним чином реагувати на критичні потреби, які є сьогодні у наших воїнів. ФПУ, її членські організації на  постійній основі збирають кошти та направляють їх на підтримку ЗСУ. Придбані дрони та інше військове спорядження, продукти харчування, теплий одяг, а також сплетені маскувальні сітки – все це відправляється на фронт у вигляді волонтерської допомоги. Можна сказати, за нашими попередніми оцінками, ми вже направили біля 1 млрд. грн. на ці потреби, зокрема, із тих трудових колективів, де є мобілізовані, або добровольці пішли на фронт.
 
Григорій Осовий розповів військовим про місію профспілок, в умовах воєнного стану, про об’єкти санаторно-курортного комплексу, які є у профспілок, і на базі яких проводяться реабілітація, відновлення, надається психологічна допомога нашим воїнам, про гуманітарну допомогу, яка надається профспілками внутрішньо-переміщеним особам.
 
У розмові він також порушив тему післявоєнної адаптації демобілізованих, а також військовослужбовців, які в результаті тяжких поранень зараз повертаються додому та потребуватимуть працевлаштування з урахуванням своїх можливостей, перекваліфікації або здобуття нової освіти, зокрема на базі Академії праці та соціальних відносин ФПУ.     
 
Хлопці подякували за те, що профспілки працюють, захищають права працівників, і вони розраховують після перемоги повернутися на свої робочі місця, які мають бути безпечними, з гідною оплатою праці і можливостями для подальшого професійного розвитку.
 
На завершення зустрічі Григорій Осовий ознайомив військовиків з фотовиставкою «Федерація профспілок України - діяльність на захист незалежності країни та людини праці в умовах війни», розгорнутої у вестибюлі 4-го поверху Будинку профспілок.
 
За матеріалами сайту
ФПУ