Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
СПІЛЬНО - ПРО РОБІТНИЧІ КАДРИ
  • 15 квітня 2024

 IMG 1458

Міністерство освіти і науки України винесло на громадське обговорення проєкт Закону України «Про професійну освіту». Його розроблено за експертної підтримки Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, Федерації роботодавців України, програми ЄС «EU4Skills : Кращі навички для сучасної України» та швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти».
 
Законопроєкт спрямований на вдосконалення системи підготовки робітничих кадрів, налагодження більш тісних зв’язків закладів профтехосвіти, виробничників та бізнесу, що дозволить повніше враховувати нинішні потреби ринку праці.
 
Пропонується також введення єдиного рівня професійної освіти (освітньої кваліфікації) та єдиного типу закладу – професійного коледжу.
 
Обговорення законопроєкту розпочалося і в нашій області. Саме про це в рамках соціального діалогу йшла мова 10 квітня на нараді в Будинку профспілок за участі голови обласної тристоронньої соціально-економічної ради і керівника Федерації організацій роботодавців Віктора Сергєєва, голови Обласного об єднання профспілок Анатолія Ялового, заступника директора Навчально-методичного центру профтехосвіти Віктора Василиненка.
 
Сторони дійшли домовленості про організацію найближчим часом зустрічі галузевих профспілок, організацій роботодавців та представників профтехосвіти для вироблення конкретних пропозицій до законопроєкту, які будуть надіслані до Міністерства освіти і науки України.
 
Плануються також спільні заходи соціальних партнерів під час запланованого на травень Тижня профтехосвіти.
 
 
За матеріалами сайту
ФПУ