Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Жіночій рух спротиву в Мелітополі
  • 9 квітня 2024
 
Російсько-українська війна, злочини російських окупантів, небажання українських громадян підтримувати «руський мир» і його ідеологію на окупованих територіях області призводять до розвитку руху спротиву.
 
В окупованому Мелітополі зародився жіночій рух спротиву під назвою «Зла мавка». Першою їх акцією був захід до 8 Березня «Не хочу цветов, хочу мою Украину» і плакат де мавка б’є квітами російського солдата.
 
Міфічний образ українського фольклору – лісова Мавка став символом боротьби з окупантами.
 
Мелітопольські мавки розклеюють та розповсюджують антиросійські листівки, плакати. Навіть, випускають фальшиві банківські купюри номіналом 50, 200 рублів з антиросійським змістом. Все спрямоване на те, щоб підірвати психологічний дух, посіяти зневіру, налякати окупантів і переселенців з росії, які захопили помешкання мелітопольців, що покинули місто.
 
Мавки щедро пригощають окупантів алкоголем, наїдками, які приправлені проносними добавками.
 
Ці жінки за стіною орків чекають на звільнення Мелітополя і повернення України в їхнє місто. Їх мужність і постійна боротьба по створенню дискомфорта для загарбників вражає своєю сміливістю і непримиренністю. Рух вже поширюється і на територію окупованого Криму.
 
Побажаємо цим сміливим жінкам найскорішого звільнення і перемоги!
 
Прес-служба
обласної організації
Профспілки