Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя
Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя
  • 28 березня 2024
 
Питання врегулювання дорожнього руху між берегами річки Дніпро обговорили сьогодні в рамках робочої наради під керівництвом голови облдержадміністрації Івана Федорова. До заходу долучилися представники профільних відомств – обласної та міської влади, Служби відновлення та розвитку інфраструктури, Патрульної поліції, Дніпровської ГЕС.
 
Як зазначає Іван Федоров, головне завдання – розвантажити греблю і перерозподілити потік машин так, щоб водії рухалися комфортно і безпечно.
 
– Ворожий обстріл та пошкодження дорожнього полотна ДніпроГЕС значно ускладнив проїзд греблею. Завдяки злагодженій роботі служб ми в той же день запустили рух автотранспорту, проте нам не вдалося повною мірою покрити потреби мешканців Запоріжжя. Для розвʼязання цього питання ми разом з профільними спеціалістами працюємо над новою, ефективною схемою  дорожнього руху, – пояснює голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров.
 
Команда профільних спеціалістів вже розробляє нову схему організації дорожнього руху, яка передбачає оновлення механізму двостороннього руху на греблі, перенаправлення потоку транспорту через незавантажені вулиці та інші мости, забезпечення міста новими дорожніми знаками, розміткою тощо. 
 
В планах – впровадження нового механізму проїзду до кінця поточного тижня.
 
За матеріалами сайту 
ЗОДА