Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Чергове засідання президії комітету ЗОО ППОНУ
  • 16 лютого 2024
 
14 лютого у режимі  ZOOM- конференції за участю членів президії, голів районних, об’єднаних, міських, ППО ВНЗ організацій Профспілки, голови ревізійної комісії відбулося розширене засідання президії комітету Запорізької обласної організації Профспілки.
 
На розгляд і обговорення було винесено ряд важливих питань.
 
Заступник голови Юрій Юдін провів ґрунтовний аналіз динаміки  членства в обласній організації Профспілки в 2023 році.
 
Він зазначив, що на цей час більшість територій області (більше 70%) є окупованими російськими військами. Це унеможливлює збір інформації і статистичних даних про членство в Профспілці у повному обсязі з багатьох причин:
 
- втручання окупаційних адміністрацій у діяльність профспілкових органів, шантаж та залякування профспілкового активу, керівників закладів освіти;
 
- захват закладів освіти, призначення в них колаборантських адміністрацій, знищення документації, у тому числі і профспілкової;
 
- відсутність системного зв’язку з цими первинними, районними, територіальними об’єднаними організаціями, їх головами;
 
- неможливість або пряме перешкоджання перераховуванню профспілкових членських внесків, тощо.
 
 
Війна і окупація територій області є великою загрозою існуванню профспілкового руху.

Головний бухгалтер Ольга Піскун проінформувала про виконання профспілкового бюджету за 2023 рік.
 
Про результати ревізії фінансово-господарської  діяльності обласної організації Профспілки доповів голова обласної ревізійної комісії Олександр Гришко.
 
Розглядалося питання про надання профспілкової виплати членам Профспілки, які постраждали в наслідок збройної агресії росії, у яких пошкоджене житло, зруйновані будинки, у яких члени родини загинули або були важко поранені та членам Профспілки у зв’язку з важкими хворобами.
 
 
Розширена президія також розглянула питання проведення звітно-виборної компанії в 2024-2025 роках в умовах російської агресії та намітила шляхи реалізації цього процесу.
 
Віталій Лола – голова об’єднаної ППО Бердянського державного педуніверситету, який брав участь у зустрічі з керівництвом МОН України щодо питання реформування закладів вищої освіти в рамках реформи вищої школи, проінформував  про результати зустрічі, профспілкову позицію з цього питання та подальші дії.
 
 З усіх питань пройшло конструктивне обговорення та прийняті відповідні рішення і постанови.
 
Прес-служба 
обласної організації 
профспілки