Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Районне св'ято до Дня Перемоги
  • 17 травня 2016

9 Травня – це не просто червоний день календаря, це – один з Великих днів, які шанують у багатьох країнах світу, що постраждали від фашистських загарбників. День Перемоги – це свято важливе для кожної сім’ї, для кожного громадянина, адже складно знайти сім’ю, котру ніяк не торкнулася ця жахлива війна.

Тоді, в далеких та, водночас, близьких 1941 – 1945 роках за наше життя і свободу стояли діди та прадіди, не жаліючи себе. І зараз ми – нащадки не маємо права про це забувати!

Наслідуючи цю мету, 6 травня в СШФК №18 (директор Молчанов В.О.) разом з профспілковою організацією Шевченківського району було організовано та проведено низку заходів. В два етапи пройшов урочистий фестиваль воєнної пісні, присвячений 71-й річниці Великої Перемоги «До подвигу героїв піснею торкнися…». Кожен клас підготував свою музичну композицію та гідно представив її глядачам, серед яких найголовнішими слухачами були ветерани війни та діти війни з Шевченківського району, воїни АТО, що завітали до нас у школу на свято. Також дорогими гостями були депутат міської ради – Кузьменко Роман Олександрович, начальник територіального відділу освіти Шевченківського району – Перепелиця Наталія Євгенівна, голова Шевченківської РО Профспілки Куниця Наталія Іванівна, які прийшли привітати зі святом та побажати миру і добра всім присутнім.

Окрім виступів дітей, на сцені можна було побачити та почути духовий оркестр музичної школи №6 під керівництвом Сейдометова Валерія Семеновича та вихованицю музичного училища імені П. Майбороди Бабишкіну Вікторію.

По закінченні фестивалю на вулиці всіх чекала польова кухня, люб’язно представлена ВЧ 3029 Національної Гвардії, командир частини – Хоменко Олександр Васильович. Смачна каша та запашний чай приємно доповнювали дух свята.

Після того, як діти та гості підкріпилися, вони мали змогу доторкнутися до воєнної атмосфери, відвідавши виставку бойової техніки та зброї, що була створена на стадіоні школи силами наших мужніх захисників з ВЧ 3029 Національної Гвардії.

Окрім цього, учні заздалегідь підготували плакати до Дня Перемоги, вітальні листівки для ветеранів, виставку творчих доробків «Шляхами війни» та багато іншого.

Всі етапи святкування Великої Перемоги в нашій школі зняли та прокоментували ще одні наші гості – журналісти з телевізійного каналу «Алекс».

Ми щиро дякуємо всім, хто прийняв участь в організації та проведенні свята! Дякуємо всім гостям, хто знайшов час та сили відвідати День Перемоги в нашій школі!

9 Травня – це грандіозне свято! І ми намагалися гідно його провести. Судячи з того, що ветерани отримали величезне задоволення, а діти йшли з безмежною радістю на обличчях – можна сказати, що це нам вдалося!

Та найголовніше, що ми пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя за нас! Адже, те, що здійснили наші діди, нам не можна забувати, бо День Перемоги не зможе відмінити навіть час!

Вітаємо всіх зі Святом Великої Перемоги! Нехай ваше небо буде чистим, здоров’я – міцним, а життя – добрим та безмежним!!!

ПК ППО
СШФК №18