Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Ми не кращі, ми – інші!
  • 13 травня 2016

27 квітня 2016 року Запорізькому навчально-виховному комплексу "Запорізька Січ" військово-спортивного профілю Запорізької міської ради Запорізької області виповнилося 80 років. І це стало ще одним приємним приводом для того, щоб зібрати усіх друзів «Запорізької Січі», педагогів, учнів, колишніх випускників для того, щоб віддати шану та слова щирої вдячності рідній школі і побажати їй процвітання, нових творчих злетів та перемог.

"Запорізьку Січ" привітав департамент освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради в особі Вітковської Н.В. Слова привітання зі сцени прозвучали від заступника директора Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації Захарчука В.М.

В урочистому заході взяли участь голова районної адміністрації по Вознесенівському району Звегінцев А.В., начальницький склад ДСНС Запорізької області, Всеукраїнської федерації «СПАС», профспілкового комітету комбінату «Запоріжсталь», Класичного приватного університету та багато інших гостей, які не залишилися осторонь цієї урочистості.

Особливими гостями свята стали випускники школи, які пов’язали життя із Службою порятунку. Це начальник управління організації заходів ЦЗ ГУ ДСНС області, підполковник служби цивільного захисту Олексій Дунаєв – випускник 1991 року, капітани служби цивільного захисту Олександр Крамарчук та Іван Білька, старший лейтенант Володимир Лях, лейтенанти Ярослав Леснічий і Віктор Конюшенко, курсанти Харківського національного університету цивільного захисту України Михайло Пахота та Андрій Законнов.

В 2006 році учні комплексу Крамарчук Олександр та Сушко Олександр врятували життя трьох дорослих чоловіків в березні місяці на Дніпрі та отримали державну нагороду "Рятівник року".

Яскравий та неперевершений виступ маленьких козачат - вихованців гуртка з бойового мистецтва «Спас» був наповнений справжнім колоритом Запорізького козацького краю.

Юні спасівці - багаторазові переможці, призери міських, обласних змагань. Серед них: 22 чемпіони м.Запоріжжя, 14 чемпіонів Запорізької області, 16 чемпіонів України, 3 чемпіони світу, 1 чемпіон Європи.

Всі присутні на святі не тільки розчулено приєднувалися до побажань зі сцени, а ще й змогли насолодитися концертною програмою, яку підготували вихованці комплексу – понад 250 чоловік.

"Запорізька Січ" – це пошук сенсу життя, професійного самовизначення. Пошук ідеалів добра, любові, правди і краси.

"Запорізька Січ" – це співдружність дітей і дорослих. Це кузня знань і майстерня духовного виховання, де дитину оточують краса, пошук, фантазії, творчість.

"Запорізька Січ" – світлий будинок, в якому тепло і затишно, тут люблять і поважають кожного, незалежно від навчальних успіхів, тільки за те, що він – ЛЮДИНА.

Обласний комітет, Орджонікідзевська районна організація Профспілки щиросердечно вітають педагогічний колектив, працівників і вихованців ЗНВК “Запорізька Січ” з 80 – річчям їх унікального закладу і бажають міцного здоров’я, нових перемог і рекордів, світлого і мирного майбутнього!

ПК ППО
ЗНВК
“Запорізька Січ”