Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Профспілки на захисті життєдіяльності
  • 6 травня 2016

28 квітня 2016 року з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці, затвердженого Указом Президента України 18.08.2006 № 685/2006, з метою привернення уваги працівників до питань дотримання вимог охорони праці, пожежної безпеки, електробезпеки, техніки безпеки та безпеки життєдіяльності в навчально-виховному процесі і побуті профспілковим комітетом КЗ «Шевченківська ЗОШ І-ІІ ступенів» було проведено розширене засідання, на якому члени ПК ознайомили працівників із зверненням організаційного комітету з підготовки та проведення у 2016 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні і девізом 2016 року “Стрес на робочому місці: колективний виклик”.

Голова первинної профспілкової організації Безь Людмила Федорівна запропонувала увазі присутніх для обговорення і використання у повсякденному житті матеріали з теми « Як запобігти стресу: 7 простих та геніальних порад». Члени комісії прес – служби й інформації первинної профспілкової організації підготували для працівників виставку літератури з охорони праці та безпеки життєдіяльності й інформаційний куточок з питань охорони праці.

Також громадським інспектором з охорони праці Мороз К.Ф. було наголошено, що охорона праці – це захищене життя і здоров’я на робочому місці, а головний закон нашої держави – Конституція України гарантує кожному право на належні безпечні та здорові умови праці. Але, зважаючи на те, що не завжди роботодавці дотримуються законів, Федерація Профспілок України, ЦК Профспілки працівників освіти і науки України постійно домагаються від держави посилення законодавчих гарантій безпечної праці та відповідальності роботодавців за охорону праці.

Після проведення зазначеного заходу ми знову переконались, що боротьба Профспілки за гідну працю – це захист життя та здоров'я. Якщо ж ти не знаєш своїх прав - звертайся до Профспілки, вона допоможе і захистить. Бажаємо всім здоров’я та безпечних умов праці!

Безь Л.Ф. – голова ППО
Шевченківської ЗОШ I-IIступенів
Василівського району