Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Відгук про участь у студентському форумі
  • 21 листопада 2023
 
В період 14 – 16 листопада в Києві проходив Всеукраїнський форум студентської молоді «Україна для молоді-Молодь для України». Мета форуму: розгляд проблем профспілкового та студентського руху, перспектив навчання та роботи в Україні в період бойових дій. Студентську профспілку Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького  на цьому форумі представляв студент 2 курсу природничо-географічного факультету Сергій Сушков.
 
«Для мене це перший досвід на таких серйозних заходах. Маю честь як студент 2 курсу бути тут присутнім, і маю надію що результатами обговорень на цьому форумі стануть реальні дії щодо  розвитку та підтримки студентства в цей важкий час» – сказав Сергій під час свого виступу на форумі.
 
Сергій виступив на форумі з презентацією «Діяльність студентської профспілки МДПУ до повномасштабного вторгнення і перспективи розвитку». Він зауважив, що не дивлячись на те, що університет є переміщеним і працює в режимі дистанційної освіти у зв’язку з тимчасовою окупацією м. Мелітополь, профспілка не втрачає своїх позицій і значення у соціально-економічному захисті студентів – членів Первинної профспілкової організації університету.
 
Він відмітив, що відстоюючи права студентів щодо отримання стипендії у повному обсязі, було проведено велику роботу профспілковим комітетом університету і комітетом Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Сергій зауважив, що ставлення до участі у діяльності профспілок має бути не споживацьким, а спрямованим на здійснення представництва та захист своїх прав та інтересів, правовий захист, безкоштовну допомогу тощо.
 
Прес-служба ППО
Мелітопольського МДПУ