Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Портрет профспілкового лідера: Петруша Ю.П.
  • 22 квітня 2016

Петруша Юрій Петрович – старший науковий співробітник, кандидат технічних наук, доцент, заступник голови ППО Запорізького національного технічного університету народився 22 квітня 1961 року м. Конотопі Сумської області.

В його трудовій книжці багато записів, але всі вони стосуються одного закладу і місця роботи – Запорізького машинобудівного інституту, нині – ЗНТУ.

В 1978 – 1983 роках він був студентом “машинки” і навчався на інженера – металурга, а в 1984 – 1987роках навчався а аспірантурі ЗМІ.

Працюючи науковим співробітником, брав участь у складних науково – дослідних роботах, пов’язаних з відновленням деталей пасажирських електровозів. Лауреат молодіжної премії ім.Андросова і ВДНГ УРСР. Відмінник освіти України. Нагороджений нагрудним знаком “За бездоганну працю” III ступеня.

В грудні 1997 року Юрія Петровича обрано заступником голови ППО університету і от вже майже 20 років він опікується захистом прав та інтересів працівників закладу.

За активну громадську позицію, вагомий особистий внесок в соціально – економічний захист членів Профспілки Ю.П. Петрушу нагороджено Почесними грамотами комітету обласної організації, ЦК Профспілки, Запорізької обласної ради профспілок, ФПУ. В квітні 2011 року його нагороджено нагрудним знаком ЦК Профспілки “Заслужений працівник Профспілки працівників освіти і науки України”.

Багато років поспіль є членом президії обласного комітету Профспілки.

Люблячий чоловік і батько, турботливий дідусь, вимогливий і принциповий керівник,небайдужа людина.

Обласний комітет Профспілки, ПК ППО, студенти та колеги по роботі і профспілковій діяльності щиро вітають Юрія Петровича і бажають йому:

Хай обминають Вас тривоги,
Хай Бог дасть щастя на путі,
Хай світла, радісна дорога
Щасливо стелиться в житті!
Тож не старійте і не знайте
В житі ні смутку, а ні бід,
У серці молодість плекайте,
Живіть до ста щасливих літ!

Прес – служба
обласної організації
Профспілки