Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • 7 жовтня відзначається Всесвітній день дій за гідну працю
7 жовтня відзначається Всесвітній день дій за гідну працю
  • 9 жовтня 2023
 
 
Гідна праця означає, що кожна людина має право на такі умови зайнятості, які забезпечують її фізичний та психологічний добробут, а також соціальну захищеність. Це включає в себе справедливу оплату праці, робочий день без надмірного навантаження, безпечні та здорові умови праці, а також можливість вибору чим займатися у житті. 
 
Отож, гідна праця сприяє здоров'ю та добробуту. Робочий день, який не перевищує нормальних годин і не призводить до перевтомлення, дозволяє людям бути більш продуктивними та здоровими. Безпечні умови праці запобігають травмам і професійним захворюванням. І, звісно ж, справедлива оплата праці дозволяє людям забезпечувати себе та свої родини.
 
Гідна праця є ключовим фактором розвитку суспільства. Задоволеність роботою та можливість розвивати свої професійні навички мотивують людей бути продуктивними та творчими. Це сприяє інноваціям, підвищенню якості продукції та послуг, а також розвитку економіки в цілому.
 
Гідна праця – це не просто поняття, але й фундаментальне право кожного і ключовий стовп справедливого суспільства. Забезпечення гідних умов праці і справедливої оплати праці повинно бути пріоритетом для урядів, роботодавців та громадянського суспільства. Це питання, яке стосується нас всіх, і воно покликане покращити якість життя кожного і підняти нашу гідність на новий рівень. 
 
Гідна праця – це основа поступу суспільства. Гідна праця сприяє здоров'ю та добробуту громадян! 
 
Кожен із нас має право на гідні умови праці та справедливу оплату своєї праці. Високі стандарти праці не лише сприяють нашому добробуту, але й піднімають якість життя всього суспільства. 
 
Працюємо для нашої перемоги!
 
За матеріалами сайту
ЦК Профспілки