Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • В Запорізькій обласній раді профспілок відбулось обговорення проєкту Закону України «Про колективні трудові спори»
В Запорізькій обласній раді профспілок відбулось обговорення проєкту Закону України «Про колективні трудові спори»
  • 26 вересня 2023
 
IMG 20230922 102052
 
22 вересня п.р. в Запорізькій обласній раді профспілок було проведено круглий стіл з обговорення проєкту Закону України «Про колективні трудові спори». У заході взяли участь представники профспілок: голови галузевих та окремих первинних організацій професійних спілок,  Запорізької обласної військової адміністрації, Запорізького відділення Національної служби посередництва та примирення (НСПП), Запорізької обласної та міської рад, Запорізької  федерації організацій роботодавців, посередник та арбітри НСПП.
 
Презентувала проект Закону України «Про колективні трудові спори» в.о. начальника відділення НСПП в Запорізькій області Оксана Клепач.
 
Виконуюча обов’язки голови Запорізької обласної ради профспілок Тамара Белескова, виступаючи підкреслила, що участь у розробці законів, які стосуються насамперед соціальної сфери, оплати та охорони праці, трудових відносин, - профспілки вважають одним з найголовніших своїх завдань. Акцентувала увагу присутніх на основних проблемах існуючої системи вирішення колективних трудових спорів та необхідності приведення її у відповідність із міжнародними стандартами.
 
В ході обговорення учасники заходу висловили свої зауваження ставили питання та висловлювали думки.
 
Загалом спільне обговорення законопроекту продемонструвало зацікавленість сторін у вдосконаленні всіх аспектів трудових відносин і готовність враховувати інтереси роботодавців і найманих працівників.
 
На завершення заходу було домовлено,  що свої доопрацьовані та оформлені пропозиції профспілки і роботодавці надішлють до Національної служби посередництва та примирення.
 
За матеріалами сайту
ФПУ