Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Відбулась обласна педагогічна серпнева конференція «ОСВІТА ФОРМУЄ МАЙБУТНЄ»
Відбулась обласна педагогічна серпнева конференція «ОСВІТА ФОРМУЄ МАЙБУТНЄ»
  • 30 серпня 2023
 
 
29 серпня 2023 року на базі ДНЗ “Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти” відбулась обласна педагогічна серпнева конференція «Освіта формує майбутнє». У заході взяли участь: заступник голови облдержадміністрації Віталій Сиволап, голова постійної комісії з гуманітарних питань Запорізької обласної ради Світлана Македонська, директор Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Оксана Бекетова, начальник відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Запорізькій області Ольга Зінченко, голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури, спорту, молоді та туризму Запорізької міської ради Інна Пенчук, генеральний директор ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Тарас Тищенко, голова Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Надія Гринь..
 
Під час конференції кращі директори закладів освіти області, керівники органів управління освітою, представники УПД ГУНП в Запорізькій області, ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста України, Головного управління ДСНС України у Запорізькій області отримали почесні нагороди Міністерства освіти і науки України та Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.
 
З вітальним словом та словами подяки звернувся заступник голови облдержадміністрації Віталій Сиволап, який наголосив на важливості підтримки та розвитку освіти Запорізького краю.
 
Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Людмила Бухаріна поінформувала про формат навчання у 2023/2024 році, подякувала освітянам про проведену роботу в умовах воєнного стану та наголосила на важливості збереження учнівського контингенту та педагогічних працівників. Також презентувала створення Ради керівників закладів загальної середньої освіти області.
 
Про освітні втрати: інструменти та ресурси подолання ознайомила в.о. ректора комунального закладу «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради Тетяна Гура. Про організацію роботи релокованого закладу, про учнів та працівників закладу на ТОТ ознайомив директор Державного навчального закладу «Дніпрорудненський професійний ліцей» Сергій Осипенко.
 
Директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк поінформувала присутніх щодо організації роботи закладів освіти м. Запоріжжя під час дії воєнного стану.
 
Заступник директора з навчально-методичної роботи ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище «Моторобудівник» Ілля Сіріньок поділився досвідом стосовно того як зробити заклад освіти успішним та креативним.
 
З питанням пілотування Державного стандарту в межах реалізації Концепції «Нова українська школа» виступила директор Комунального закладу загальної середньої освіти “Балабинська гімназія “Престиж” Кушугумської селищної ради Запорізького району Запорізької області Жанна Вінніченко.
 
«Зараз суспільство перебуває на історичному для України рубежі – триває боротьба за свободу і незалежність нашої країни. І треба мати чітке уявлення про стан, завдання, можливості та перспективи розвитку регіону, міста чи села, закладу освіти. Переконані, що спільними зусиллями освіта забезпечить виконання всіх завдань і викликів сьогодення, інакше не може бути» – підсумувала Людмила Бухаріна.
 
За матеріалами сайту
Запорізької ОДА