Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Завершилася IV обласна спартакіада працівників ЗНЗ
Завершилася IV обласна спартакіада працівників ЗНЗ
  • 15 квітня 2016

Освітянська обласна спартакіада має давню історію, яка сягає ще в середину ХХ століття. В часи незалежності її було відновлено в 2006 році. Засновниками та організаторами заходу є обласне управління (нині – департамент) освіти і науки та Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України.

Четверта за часів незалежності обласна спартакіада працівників загальноосвітніх навчальних закладів проходила в березні-квітні 2016 року. Відбіркові зональні змагання пройшли в м. Василівці, м. Бердянську, м. Пологах, м. Мелітополі, Дніпровському районі м. Запоріжжя.

14 квітня в Шевченківському районі м. Запоріжжя пройшли фінальні змагання IV обласної спартакіади працівників загальноосвітніх навчальних закладів. Змагання з шахів, легкої атлетики та настільного тенісу відбулися в ЗОШ №101, а з міні-футболу – в ЗОШ №12. На підсумковий етап спартакіади з’їхалися збірні команди-переможці зональних змагань з Василівського, Приморського, Пологівського, Якимівського районів, Заводського району м. Запоріжжя.

Захід розпочався з урочистого відкриття. Вітальні слова, побажання перемоги командам адресували директор департаменту освіти і науки Запорізької ОДА Озерова Т.Я. та голова Запорізької обласної організації галузевої Профспілки Гринь Н.І. Художні колективи ЗОШ №101 подарували учасникам запальні національні танці.

Переможцями в змаганнях з легкої атлетики та міні-футболу стала збірна команда Приморського району, з шахів – Якимівського району, з настільного тенісу – Пологівського району.

Чесна, завзята, виснажлива боротьба за перемогу проходила на футбольному полі, бігових доріжках, за тенісними столами та шаховими дошками.

Нелегку, але почесну і приємну перемогу здобули:
  • І місце – збірна команда Приморського району;
  • ІІ місце – збірна команда Якимівського району;
  • ІІІ місце – збірна команда Василівського району.

Команди-переможці фінальних змагань нагороджені кубками обласної організації Профспілки та спільними грамотами департаменту освіти і науки Запорізької ОДА та Запорізької обласної організації галузевої Профспілки. Переможці в змаганнях по видам спорту заохочені профспілковими виплатами.

Кращі учасники зональних і фінальних змагань обласної спартакіади представлятимуть обласну організацію Профспілки на Всеукраїнській галузевій профспілковій спартакіаді у вересні цього року в м. Києві.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки