Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • МІЖНАРОДНА СОЛІДАРНІСТЬ. Відбувся круглий стіл з питань України
МІЖНАРОДНА СОЛІДАРНІСТЬ. Відбувся круглий стіл з питань України
  • 20 червня 2023
682f5c36 2e83 4ed6 9710 1b95a49b9230
 
У рамках 111-ї щорічної конференції Міжнародна організація праці в Женеві на запрошення Постійної Місії Канади відбувся неформальний круглий стіл з питань України.
 
У заході взяли участь урядовці, посли та відповідальні дипломатичні працівники Литви, США, України, Європейського союзу, Німеччини, Італії, Японії, члени делегації на Конференції МОП від України. У своєму вступному слові віце-Міністр праці Канади зазначила про продовження підтримки працівників та всіх громадян України, торкнувся питання підтримки Канадою багатьох проектів Міжнародної організації праці, які стосуються в тому числі реформування законодавства про безпеку праці та про працю, що критично важливо з огляду, в тому числі, і Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою.
 
На круглому столі представники Уряду, роботодавців та профспілок України висловили свою вдячність Канаді за організацію заходу та країнам, представленим послами за підтримку України у війні з Росією, підтримку переміщених осіб та українських жінок, які тікають від війни. Обговорені запитивід Уряду, профспілок та роботодавців щодо підтримки стабілізації ринку праці в Україні у частині турбулентності та зміни макроекономічних підвалин економіки України.
 
Від профспілок разом з вдячністю за гуманітарні та економічні засоби підтримки України делегат від працівників України Василь Андреєв висловив побажання підтримки представленими країнами основоположних прав та свобод в сфері праці в Україні, особливо в період відновлення після війни.
 
Після загального обговорення у представників від України відбулись розмови із послами Німеччини, Литви, представниками Державного департаменту США за тематикою зустрічі.
 
За матеріалами сайту
ФПУ