Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Відбулась зустріч української делегації з Генеральним директором Міжнародної організації праці Жильбером Унгбо на запит Місії України в Женеві
Відбулась зустріч української делегації з Генеральним директором Міжнародної організації праці Жильбером Унгбо на запит Місії України в Женеві
  • 16 червня 2023
2023 06 13 UKRAINE TRIPARTITE 03
 
Як повідомив заст. голови ФПУ, делегат від працівників України Василь Андреєв, під час зустрічі після обміну вітаннями з початком Міжнародної конференції праці та щодо доповіді Генерального Директора, яка обговорюється на пленарних засіданнях, представниця уряду Перший заступник Міністра соціальної політики України Дар'я Марчак розповіла про пріоритети Уряду та Міністерства в сфері стабілізації ринку праці в умовах війни, про трагедії людей, виклики економіки та стан справ в державі в цілому.
 
Вона окреслила завдання Уряду та запити до МОП щодо реформ, які відбуваються у зв'язку з катастрофічною демографічною ситуацією та соціальним захистом внаслідок війни.
Окреме питання, що було піднято на зустрічі - активізація дій щодо закриття московського офісу МОП та присутності росії в керівних органах МОП в цілому.
 
Від роботодавців делегат Василь Костриця окреслив виклики перед українським бізнесом в умовах знищення виробничих потужностей, релокації, мобілізації та дефрагментації ринків і попиту населення.
 
Під час зустрічі Василь Андреєв подякував Генеральному директору МОП за регулярні зустрічі з українськими делегаціями, остання з яких відбулась у Мельбурні під час Конгресу МКП 18 листопада, а також працівникам офісів проектів МОП у Києві та АКТРАВ у Женеві за швидку реакцію та допомогу профспілкам в найтяжчі місяці початку війни.
 
Він привернув увагу очільника МОП до дій військ агресора по знищенню профспілкової демократії на окупованих територіях, створення підконтрольних структур та примусової праці працівників українських підприємств на прикладі Запорізької АЕС.
 
А також закцентував, що допомога офісу МОП в Україні потрібна вже зараз, і ще більше, - після перемоги при переході від війни до миру, в процесі відновлення трудових і профспілкових прав.
 
Значну увагу приділив стратегічним викликам України в процесі відбудови після війни та звернувся до Генерального директора з проханням сприяти участі представників профспілок на конференціях по відновленню, на кшталт тієї, що запланована в Лондоні 20-21 червня ц.р.
 
Всі три сторони від держави, роботодавців і профспілок, що представляють Україну на Конференції висловили вдячність МОП за підтримку українського народу в його справедливій боротьбі проти російської агресії. зокрема в наданні гуманітарної допомоги та роботі з внутрішньопереміщеними особами.
 
Генеральний директор Ж.Унгбо під час зустрічі зазначив, що проблема закриття офісу в Москві має багато вимірів і зараз триває дискусія для мобілізації консенсусу щодо цієї проблеми. Щодо процесу відновлення України - МОП докладає значних зусиль для того, щоб вплинути на процес стабілізації ринку праці. Він підтвердив бажання МОП у міжнародній коаліції долучитися до підтримки Відновлення України.
 
За матеріалами сайту
ФПУ