Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • В Запорізькій обласній організації стартувала звітно-виборна кампанія
В Запорізькій обласній організації стартувала звітно-виборна кампанія
  • 8 липня 2014

На виконання постанови президії ЦК Профспілки від 25.03.2014 року в Запорізькій обласній організації галузевої Профспілки розпочато підготовку до звітно-виборної кампанії. Питання про організацію та проведення звітів і виборів в організаційних ланках обласної організації Профспілки було розглянуто на засіданні президії обласного комітету, про що прийнято відповідну постанову. З метою ретельної підготовки цього процесу президією прийнято рішення про проведення обласного семінару голів районних, міських організацій Профспілки, ППО ВНЗ; семінару-навчання голів відповідних ревізійних комісій; розробку, обговорення та розповсюдження серед РО, МО Профспілки, ППО ВНЗ, ППО закладів та установ освіти області електронної методичної збірки «Профспілкові звіти і вибори: інструктивні, нормативні матеріали».

Запланований тематичний семінар проведено в кінці червня. До нього окрім питань проведення звітів і виборів було підготовлено інформаційно-методичні матеріали з питань адміністративно-громадського контролю за станом охорони праці, індивідуальних і колективних трудових спорів, зразки протоколів засідань лічильної комісії звітно-виборних профспілкових зборів, конференцій. На семінарі пройшов зацікавлений обмін досвідом з актуальних питань профспілкової діяльності у тому числі і за участю голови Дніпропетровської обласної організації Профспілки Г.В. Бєлікової під час відвідування учасниками семінару Новомосковського району Дніпропетровської області.

Перед семінаром відбувся IX пленум обласного комітету Профспілки, на якому підведено підсумки виконання обласної галузевої угоди в I півріччі 2014 року, проаналізовано стан соціального діалогу в Запорізькому Національному технічному університеті та Державній інженерній академії. Після пленуму голови РО, МО Профспілки відвідали ППО закладів освіти Ленінської районної організації Профспілки м. Запоріжжя, де познайомилися з кращим досвідом роботи з питань соціального партнерства та ведення профспілкової документації.

Наступним етапом є підготовча та організаційна робота по проведенню звітів і виборів в первинках закладів та установ освіти області, які пройдуть восени цього року.

Звітно-виборна кампанія в первинних профспілкових організаціях співпала з роком 75-річчя заснування обласної організації Профспілки, що є приводом для глибокого аналізу ролі та діяльності галузевої організації Профспілки в області та кожному закладі освіти.

Цьому сприятимуть і обласний конкурс на кращу первинку та фотоконкурс до ювілею обласної організації, які пройдуть напередодні звітів і виборів у вересні.

В суспільстві, що стрімко змінюється, постає нагальне питання модернізації профспілкового руху, що і повинно стати основним об’єктом аналізу і обговорення для подальшого його розвитку.