Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Портрет профспілкового лідера: Падалка В.П.
  • 9 квітня 2016

Є люди, які за покликом душі вболівають за інших, переймаються їх радощами і негараздами. І це чудово, коли їх обирають до профспілкових органів, бо вони оправдують надії людей і формують той справжній позитивний імідж Профспілки.

Такий був і залишається колишній голова первинної профспілкової організації Запорізької державної інженерної академії Володимир Петрович Падалка.

Народився він 9 квітня 1951 року у м.Запоріжжі. В 1968 році закінчив СШ №31. З 1969 по 1974 роки навчався в Запорізькій філії Дніпропетровського металургійного інституту за спеціальністю “інженер - металург”. Після закінчення працював за спеціальністю в Луганській області, м.Запоріжжі.

З 1978 року працював старшим інженером НІСа Запорізького індустріального інституту. З листопада 1980 по жовтень 1986 року був головою студентського профкому ЗІІ. 27 червня 1991 року обраний головою об’єднаної профспілкової організації Запорізької державної інженерної академії, в якій і пропрацював до квітня 2014 року.

Делегат II- VII з’їздів Профспілки працівників освіти і науки України, з’їздів ФПУ. Член обласного комітету Профспілки з 1982 року, член президії обкому з 1995 року, член ЦК Профспілки з 1999 року.

За активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у розвиток галузевого профспілкового руху, соціально – економічний захист членів Профспілки неодноразово нагороджений Почесними грамотами обласної організації Профспілки, Запорізької обласної ради профспілок, ЦК галузевої Профспілки, ФПУ. За активну громадську діяльність його також відзначено Почесними грамотами Запорізької облдержадміністрації та облради. В 2010 році нагороджений нагрудним знаком ЦК Профспілки “Заслужений працівник Профспілки працівників освіти і науки України”, а в 2003 році нагрудним знаком ФПУ “Профспілкова відзнака”.

Більша частина життя, полум’яної енергії, викладацького та наукового таланту, громадської діяльності віддана студентам і працівникам “інженерки”. Зараз Володимир Петрович знаходиться на заслуженому відпочинку, але активно цікавиться життям академії та подіями у профспілковому русі.

З великої повагою, шаною і любов’ю його учні, колеги по роботі та профспілковій діяльності, обласний комітет Профспілки щиро вітають Падалку В.П. з особистим ювілеєм та бажають йому міцного здоров’я, оптимізму, довгих і сонячних років життя.

Хай квітує доля у роках прекрасних
І приносить радість, ніжність і тепло,
Хай у кожній днині світить сонце ясне
І дарує тільки мудрість і добро!
Хай пахучим цвітом стелиться дорога,
Хай відходять в далеч горе і біда,
Хай же будуть щастя і міцне здоров’я,
Радість і повага на многії літа!

Прес – служба
обласної організації
Профспілки