Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • II Спартакіада працівників електротехнічного коледжу
II Спартакіада працівників електротехнічного коледжу
  • 7 квітня 2016

Читаючи новини, ми завжди радіємо за успіхи студентів улюбленого коледжу, тих самих хлопців та дівчат, яких ми вчимо. Колись і ми були студентами, теж були активними й захищали честь свого навчального закладу на різних спортивних турнірах. Сьогодні, ставши викладачами, ми, як то кажуть, «по інший бік барикад». Однак не викладанням єдиним ми живі!

Середа, 30 березня. Звичайний робочий день викладачів Запорізького електротехнічного коледжу добігає кінця. Закінчилося останнє заняття, то ж можна й відпочити. Але викладачів та співробітників коледжу сьогодні очікував відпочинок активний. Усі вони зібралися у спортивній залі, щоб бути присутніми на ІІ Спартакіаді викладачів та співробітників коледжу чи в якості учасників, чи в якості вболівальників. 10 команд взяли участь у змаганнях. До них увійшли близько 100 учасників. Так, у цьому році нас стало ще більше: до 8 минулорічних команд приєдналося ще 2.

Почалася Спартакіада зі святкового відкриття, на якому були присутні вельмишановні гості: ректор ЗНТУ, професор, доктор технічних наук Бєліков С.Б., начальник управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації Власова Н.Ф., голова Запорізького обласного відділення НОК України Лобанов В.Є., олімпійський чемпіон, декан факультету фізичного виховання БДПУ Кушнєрюк С.Г., керівник Запорізького представництва комітету фізичного виховання та спорту МОНУ Іванін В.М.

З вітальним словом до учасників змагань звернувся директор коледжу, кандидат філософських наук, Заслужений працівник соціальної сфери України, доцент Рябенко Євген Миколайович. Він побажав удачі й налаштував усіх на бойовий лад. Ректор Запорізького національного технічного університету Бєліков С.Б., зазначив, що сьогодні, у наш непростий час, згуртованість колективу, оптимізм - найважливіші чинники успішної роботи, а в цьому не малу роль відіграють і ось такі змагання. Разом з головою Запорізького обласного відділення НОК Лобановим В.Є. вони подарували коледжу футбольні й баскетбольні м’ячі. Підтримав викладачів і співробітників коледжу й Кушнєрюк С.Г., олімпійський чемпіон 1970 року з гандболу. «Запорізький електротехнічний коледж ЗНТУ славний в місті й області спортивними досягненнями як студентів, так і викладачів», – зазначила у своєму виступі начальник управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації Власова Н.Ф. Вона вручила директору коледжу Рябенку Є.М. грамоту управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації за сприяння розвиткові фізкультури та спорту. Також за активну пропаганду здорового способу життя, популяризацію фізкультури та спорту грамотами управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації були нагороджені заступник директора з виховної роботи Захар’єва І.М., завідувачі відділень Сергієнко В.С., Федоріна Ж.О., Ільїна І.Г., Шаравара О.О. та Бабенко М.С.

У програмі Спартакіади було представлено 6 видів індивідуальних змагань та три командні естафети. Завдяки лідерству за очками переможцем ІІ Спартакіади ЗЕТК ЗНТУ стала команда відділення електроніки та програмування, друге місце посіла команда спеціальності ЕМА, третє місце у наполегливій боротьбі здобула команда МЕУ. Однак ніхто не залишився без уваги. Профспілковий комітет кожній команді без виключення підготував солодкі призи та грамоти за участь у Спартакіаді, тож після змагань учасники й вболівальники могли продовжити спілкування й поласувати смачненьким.

Якщо говорити про емоції… З самого початку всі учасники з ентузіазмом вступили в боротьбу! Завжди приємно дізнатися, що твій колега найкраще стріляє з пневматичної гвинтівки, кидає м'яч до баскетбольного кільця або забиває голи у міні-ворота. Цікаво обговорювати з колегами хід і підсумки змагань, переживати за товаришів по команді й, звичайно ж, перемагати. Так, це не олімпійський рівень, і все ж це та сама галузь людської діяльності, де люди прагнуть бути швидшими, вищими й сильнішими за суперників.

Ще однією неоціненною користю змагань є той самий особистий приклад, який ми показуємо студентам, яких вчимо. Нехай кожен з них знає: ми, викладачі, за здоровий світ!

Наприкінці ж хочеться сказати найщиріші слова подяки організаторам змагань: директору ЗЕТК ЗНТУ Рябенку Є.М., голові профспілкового комітету коледжу Хоменко Ю.В., керівникові фізвиховання Ходусу В.І., усім викладачам фізичної культури, які здійснювали об'єктивне суддівство під час змагань. Без їхньої активної участі у підготовці та проведенні Спартакіади не могло б відбутися таке свято здоров'я та спорту. Завдяки їхньому ентузіазму та відданості справі викладачі можуть активно відпочивати, а значить – жити більш яскраво й цікаво. Нарешті, коли співробітникам приділяється стільки уваги – в такій організації хочеться працювати!

Прес-служба
ППО працівників
ЗЕТК