Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Делегація Інтернаціоналу освіти зустрілася з міністром освіти Оксеном Лісовим
Делегація Інтернаціоналу освіти зустрілася з міністром освіти Оксеном Лісовим
  • 11 травня 2023
 
9 травня 2023 року делегація Інтернаціоналу освіти мала зустріч з Міністром освіти і науки Оксеном Лісовим. 
 
У межах роботи обговорили пріоритетні питання у розвитку освіти в Україні, серед яких безпека усіх учасників навчального процесу, реформи для побудови спроможної системи освіти, заснованої професіоналізмі та орієнтованої на постійне самовдосконалення. А також питання співпраці міністерства з міжнародними профспілковими організаціями та комунікація із профспілками працівників освіти України та світу. 
 
«Пріоритетом коаліції з міжнародними донорами та партнерами буде безпека освітнього процесу, відповідь на виклики війні, відновлення пошкоджених і зруйнованих закладів освіти та аналіз і продовження реформ загальної середньої, професійної та вищої освіти», – зазначив Оксен Лісовий.
 
Міністр наголосив, що МОН докладає зусиль для збереження педагогічних колективів шкіл, що перемістилися із тимчасово окупованих територій України, надолуження освітніх втрат, підтримки психологічної стійкості вчителів та учнів, а також відбудови освітньої інфраструктури, зруйнованої внаслідок повномасштабного вторгнення.
 
Голова Профспілки Георгій Труханов підкреслив, що дієвий та конструктивний соціальний діалог сприяє захисту прав та гарантій педагогів в країні, яка веде визвольну війну і освітяни мужньо тримають освітній фронт. 
 
Генеральний секретар Девід Едвардс висловив українцям підтримку від імені американського народу та наголосив на важливості співпраці у відбудові української освіти і повоєнний час та створенні умов для поліпшення праці педагогів. 
 
За матеріалами сайту
ЦК Профспілки