Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
ІІ засідання Ради ЗОРПС
  • 5 травня 2023
 
4 травня у малій залі Будинку профспілок відбулося ІІ засідання Ради Запорізької обласної ради профспілок. В ньому взяв участь голова ФПУ Григорій Осовий.
 
Згідно порядку денного засідання голова статутної комісії Алла Малигіна доповіла про повноваження членів Ради та президії ЗОРПС.
 
Про зміцнення потенціалу і посилення діяльності ЗОРПС та її членських організацій в умовах воєнного стану доповідала в.о. голови ЗОРПС Тамара Бєлєскова.
 
В обговоренні доповіді виступили представники профспілок комунальників, металургів, ін., а також від освітян голова ЗОО ППОНУ Надія Гринь і проректор НУ «Запорізька політехніка» Андрій Іванченко. Вони висвітлили низку проблемних питань:
 
  • стан і робота закладів освіти, профспілкових організацій на окупованих і вільних територіях;
  • оплата праці працівників;
  • членство у Профспілці та сплата членських внесків;
  • соціальне партнерство з органами місцевого самоврядування; ін.
 
Наприкінці засідання виступив Григорій Осовий, який проінформував членів ради про внутрішньоспілкову і міжнародну діяльність Федерації профспілок України у воєнний період, роботу гуманітарного штабу ФПУ, допомогу ЗСУ, інші проблеми профспілкового руху, підтримку міжнародних профспілкових організацій, захист соціальних і трудових прав членів профспілок під час війни.
 
За результатами обговорення Рада одноголосно ствердила постанову.
 
Григорій Осовий і Тамара Бєлєскова провели нагородження кращих профспілковців. Серед яких були освітяни:
 
  • Мишакіна Л.М. – голова Запорізької районної організації ППОНУ - знак ФПУ «Заслужений працівник профспілок України»,
  • Іванченко А.В. – проректор НУ «Запорізька політехніка», колишній голова ППО студентів, аспірантів, докторантів - Почесна грамота ЗОРПС.
 
Прес-служба
обласної організації
Профспілки