Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Портрет профспілкового лідера: Вєльчев А.С.
  • 5 квітня 2016

Сьогодні відзначає свій ювілей голова Приморської районної організації Профспілки, директор Приморської ЗОШ №3 Вєльчев Анатолій Степанович.

Народився Анатолій Степанович 5 квітня 1941 року в с.В’ячеславка Приморського району напередодні Великої Вітчизняної війни.

В 1972 році закінчив Бердянський державний педагогічний інститут за спеціальністю “Педагогіка та методика початкової освіти”.

Свою трудову діяльність розпочав в 1961 році вчителем В’ячеславської середньої школи в Приморському районі. З 1963 по 1966 р.р. проходив службу в лавах Радянської армії, потім знову повернувся у рідну школу. З 1972 року працював директором шкіл в Приморському, Чернігівському районах. З 1981 року, 35 років поспіль, очолює ЗОШ №3 м.Приморська.

За свою педагогічну діяльність, мудре керівництво закладом, удосконалення його матеріально – технічного стану нагороджений Почесними грамотами Приморської райадміністрації і райради, Управління освіти і науки Запорізької ОДА, Міністерства освіти і науки України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради.

Відмінник народної освіти, відмінник освіти України. В січні 2013 року Верховною Радою України Вєльчеву А.С. присвоєно Почесне звання “Заслужений працівник освіти України”.

У березні 2000 року його обрано головою районної організації освітянської Профспілки. За активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у соціально – економічний захист членів Профспілки нагороджений Почесними грамотами комітету Запорізької обласної організації Профспілки, обласної ради профспілок, ЦК Профспілки, ФПУ. В 2011 році нагороджений нагрудним знаком “Заслужений працівник Профспілки працівників освіти і науки України”. За кращу організацію дитячого оздоровлення в 2015 році нагороджений Дипломом ФПУ “Дитинство на долонях”.

За вагомий    особистий внесок у розвиток системи освіти, активну життєву позицію в 2008 році Запорізькою обласною радою відзначений медаллю “За розвиток Запорізького краю”.

А.С. Вєльчев – людина шанована і знана в Приморському районі.

Мудрий, досвідчений керівник, надійний захисник прав та інтересів працівників, люблячий чоловік і батько, вірний друг і достойний громадянин.

Обласний комітет щиро вітає А.С. Вєльчева з ювілеєм та нагородженням Почесною грамотою ЦК Профспілки.

Летять літа, мов бистрі води,
Не повернути їх назад.
І нам не віриться сьогодні ,
Що Вам вже – 75.
Хай нових днів ще буде безліч,
Без ліку щастя і пісень.
Прийміть вітання найщиріші
В цей світлий ювілейний день!

Прес – служба
обласної організації
Профспілки