Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Понад 100 шкіл у 14 областях України буде відновлено у партнерстві з ООН
Понад 100 шкіл у 14 областях України буде відновлено у партнерстві з ООН
  • 19 квітня 2023
 
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, Програма розвитку ООН (ПРООН) та Офіс Управління Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проєктів (UNOPS) домовилися про спільну діяльність в реалізації двох проєктів відновлення шкіл - ECHO4SCHOOLS-UA та «Відновлення шкіл в Україні». 
 
У рамках цих проєктів, які реалізуються за сприяння Першої Леді Олени Зеленської, планується відремонтувати та модернізувати понад 100 шкіл в 14 областях України. 
 
50 шкіл у 10 областях України відновлять у рамках проєкту «ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих внаслідок війни регіонах». 
 
Вже триває підготовка до тендеру на перші ремонтні роботи. У перспективі планується збільшити цей показник до понад сотні. Його бюджет складає приблизно 14 мільйонів євро. 
 
«Відновлення шкіл в Україні» – це проєкт, який реалізується UNOPS, передбачає проведення поточних ремонтів шкіл в 4 областях: Київській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях. 
 
Вже відібрано та узгоджено 54 навчальні заклади, які потребують відновлення. Щодо 8 об’єктів уже триває підготовка документації для проведення тендерних процедур. 
 
Завдяки реалізації проєкту понад 20 000 дітей зможуть почати новий навчальний рік у гідних умовах.
 
Бюджет складає 20 мільйонів євро. 
 
За матерІалами сайту
ЦК ПрофспІлки