Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Запорізький ботанічний сад працює в умовах війни
  • 16 березня 2023
 
Заклад позашкільної освіти «Дитячий парк «Запорізький міський  ботанічний сад» Запорізької міської ради – єдиний в Україні профільний заклад позашкільної освіти, основним завданням якого є еколого-натуралістичне виховання підростаючого покоління, збереження і збагачення флори регіону. У закладі організовано роботу гуртків, у яких займаються понад 600 вихованців. Керівники гуртків закладу проводять для вихованців та ВПО онлайн-заняття з арт-терапії які заспокоюють дітей та допомогають їм відволіктися від тривожних думок, беруть участь у проєкті ЮНІСЕФ.  
 
З 1972 року ЗПО «ДП «ЗМБС»» є «Парком – пам’яткою садово-паркового мистецтва» та увійшов до складу природно-заповідного фонду України, який охороняється як національне надбання і є складовою частиною світової системи природних територій та об’єктів, що перебувають під особливою охороною.
 
 
З перших днів початку війни кожен працівник закладу на своєму робочому місті намагається зробити все від нього залежне та необхідне задля безперебійної роботи ботанічного саду, збереження унікального рослинного фонду. Всі працюють щоденно та відповідально, незважаючи на труднощі воєнного часу.
 
Через повномасштабну війну Росії мільйони людей залишили свої домівки і вирушили подалі від зони бойових дій.
 
За ці місяці війни через наше місто проходив евакуаційний шлях багатьох вимушених переселенців і ми намагалися підтримати таких людей. Також ми підтримували наших захисників і захисниць. У закладі було створено тимчасовий прихисток з кімнатою відпочинку та гарячою їжею, ми збирали та передавали військовим та волонтерам одяг, теплі речі, продукти харчування, ліхтарики тощо. 
 
З початку війни у ботанічному саду було організовано фітохостел та зоохостел де досі знаходять прихисток тварини та рослини яких господарі, переїжджаючи вимушено в інші міста або вирушаючи на захист нашої держави не змогли забрати з собою.
 
Напружена ситуація в нашій країні вимагає рішучих дій від дорослих, та не залишила байдужими дитячі серця. Слід відзначити волонтерську діяльність гуртківців нашого закладу, які активно підтримують наших захисників і захисниць створюючи для них вітальні листівочки до свят та талісмани – обереги, виготовляли та передали волонтерам саморуч створені окопні свічки.
 
Найціннішим подарунком для ЗПО «ДП «ЗМБС»» став Державний прапор з підписами бійців батальйону, де служить наш працівник, якій добровільно  пішов захищати країну. Цей прапор – наш оберіг.
 
За підтримки один одного та у співпраці однодумців ми наближаємо нашу ПЕРЕМОГУ!
 
Пресслужба ботанічного саду