Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Електронне судове рішення
  • 15 березня 2023
495844 news
 
У Дії можна отримати судове рішення в електронному вигляді замість паперового документа.
 
У застосунку Дія тепер можна отримати електронне судове рішення з кваліфікованим електронним підписом суддів, який має таку ж юридичну силу, як і його паперовий аналог.
 
Як зазначив Віце-прем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров: «Продовжуємо цифровізувати судову систему в Україні. Уже рік у застосунку Дія доступні судові сповіщення — інформаційне повідомлення про судові засідання. Відтепер у кілька кліків ви можете отримати судове рішення просто у смартфоні. Раніше для цього необхідно було їхати до суду в спеціально відведений час, а потім стояти у чергах, щоб отримати документ. Тепер усе значно простіше. Кілька кліків — і документ у вас у смартфоні».
 
Щоб отримати судові рішення у Дії: необхідно авторизуватись у застосунку; перейти у Послуги і вибрати Судові справи. Щоб скористатися судовими послугами в Дії, необхідно оновити застосунок до останньої версії.
 
Послуга реалізована Мінцифри спільно з Державною судовою адміністрацією України, ДП «Центр судових сервісів» та ДП «Інформаційні судові системи».
 
 
За матеріалами сайту
ФПУ