Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Засідання президії Мелітопольської РО Профспілки
Засідання президії Мелітопольської РО Профспілки
  • 30 березня 2016

Згідно плану роботи 24 березня 2016 року відбулося чергове засідання президії районної організації Профспілки працівників освіти і науки України за участю голів первинних профспілкових організацій під головуванням голови районної організації Профспілки Тєтєріної М.П.

На засіданні було висвітлено питання стосовно виконання вимог Закону України «Про охорону праці», колективно-договірних зобов’язань та здійснення профспілковими органами громадського контролю щодо створення безпечних умов праці. Голова комісії з охорони праці, громадський інспектор районної організації Профспілки Рубльова Г.О. проінформувала про стан вивчення цього питання в ППО Новогородківської ЗОШ та ДНЗ “Барвінок” Новогородківської сільської ради. Вона відмітила, що робота голови ППО Новогородківської ЗОШ Швігл Л.В. та громадського інспектора з охорони праці проводиться систематично та на належному рівні. Голові ППО ДНЗ “Барвінок” Безубенко Г.В. було вказано на недоліки в роботі та визначений термін їх усунення.

Глибоко, досконало та професійно звітувала з охорони праці голова ППО Відродженської ЗОШ Тихомирова Т.А. та громадський інспектор з охорони праці Виховицький О.С. Завдяки своєчасному навчанню, перевірці знань та профілактиці з охорони праці наслідком є відсутність нещасних випадків як серед дітей, так і серед працівників. Вони завжди творчо підходять до громадської роботи з охорони праці, своєчасно висвітлюють питання в засобах масової інформації та у профспілковому куточку. Цей досвід роботи потребує узагальнення та використання іншими первинними профспілковими організаціями району.

Підбиваючи підсумки засідання, голова районної організації Профспілки Тєтєріна М.П. наголосила на тому, що треба і надалі приділяти багато уваги питанням організації безпечних умов праці та нагадала, що наближається Всесвітній день та тиждень з охорони праці, що потребує чималої підготовки.

Сафонова О.В. –
голова комісії
з питань зв’язків зі ЗМІ