Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
VII з’їзд ФПУ
  • 25 березня 2016

Звітно-виборна профспілкова кампанія, яка почалась восени 2014 року, завершилась VII з’їздом Федерації профспілок України, який відбувся в Києві 24 березня 2016 року.

ФПУ – найчисельніше профспілкове об’єднання в Україні. В лавах Федерації профспілок 6,4 мільйонів членів.

У роботі з’їзду взяли участь понад тисячу учасників – 619 делегатів від 43 всеукраїнських профспілок та усіх регіональних профоб’єднань, представники СПО сторони роботодавців на Національному рівні, Кабінету Міністрів України, міністерств і відомств, керівники об’єднань роботодавців, представники МОП, Національної служби посередництва і примирення, міжнародні делегації національних профцентрів Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Молдови, Німеччини, Польщі, Туреччини, Бельгії.

Також були запрошені народні депутати України, керівники політичних фракцій у Верховній Раді України, відповідальні працівники Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Національний координатор МОП в Україні, партнери ФПУ з міжнародних профцентрів Європейської конфедерації профспілок, Пан’європейської регіональної ради.

Профспілка працівників освіти і науки України була представлена 160 делегатами на чолі з головою Профспілки Георгієм Федоровичем Трухановим.

Від Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України участь у з’їзді взяли 7 делегатів на чолі з головою організації Гринь Надією Іванівною:

- Іванченко А.В. – голова ППО студентів ЗНТУ;
- Черняєва М.М. – член ПК ППО ЗНУ, аспірант;
- Чорний М.Д. – голова Енергодарської МО Профсілки;
- Мишакіна Л.М. – голова Запорізької РО Профспілки;
- Куниця Н.І. – голова Шевченківської РО Профспілки м. Запоріжжя;
- Грабко Т.А. – голова ППО ДНЗ № 221 Ленінського району м. Запоріжжя.

Основні теми виступів визначалися європейським вибором України, необхідністю забезпечення сталого економічного розвитку суспільства та підвищення життєвого рівня населення. Все це вимагає консолідованих дій усіх учасників соціально-трудових відносин, підвищення ефективності соціального діалогу між профспілками, роботодавцями та владою на всіх рівнях. Тому відверта розмова про наболіле, яка відбулася на форумі, діагностувала зони соціальної несправедливості та порушень конституційних, трудових та соціальних прав людей, які потребують негайного та ефективного втручання профспілок.

В обговоренні звітної доповіді, з якою виступив голова ФПУ Г.В.Осовий, від освітянської Профспілки виступили Світлана Білецька – голова ППО студентів Харківського національного педагогічного університету ім.. Г.С.Сковороди та Сергій Пугачов – голова Вінницької обласної організації Профспілки.

З’їзд підбив підсумки діяльності ФПУ й прийняв Стратегію діяльності Федерації на 2016-2021 роки «Європейський вибір», яка визначає пріоритетні завдання розвитку ФПУ та її членських організацій.

На вибори голови ФПУ було зареєстровано п’ять кандидатів: діючий голова – Григорій Осовий, заступник голови ФПУ – Сергій Кондрюк, голова Тернопільської обласної ради профспілок – Андрій Присяжний, голова Київської міської організації Профспілки – Олександр Яцунь, голова профспілки таксистів України – Василь Попик.

Головою ФПУ на новий термін шляхом таємного голосування більшістю голосів було обрано Григорія Осового. Заступниками Голови ФПУ стали Євгеній Драп’ятий та Володимир Саєнко.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки