Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Розширене засідання президії комітету Запорізької обласної організації
Розширене засідання президії комітету Запорізької обласної організації
  • 10 лютого 2023
 
9 лютого відбулося чергове засідання президії комітету Запорізької обласної організації галузевої Профспілки. Це засідання проводилося онлайн у розширеному форматі. У проведенні таких заходів є ряд перепон: відсутність електроенергії, зв’язку, інтернету на окупованих територіях та в зоні бойових дій, втручання окупаційних та колаборантських адміністрацій у діяльність профспілкових організацій, їх лідерів і активу.
 
На засіданні розглянуто ряд важливих питань.
 
Заступник голови Юрій Юдін проаналізував організаційний стан та динаміку членства в 2022 році. Він зауважив, що більшість територій області (більше 60%) є окупованими російськими військовими або знаходяться в зоні активних бойових дій і це унеможливлює збір інформації і статистичних даних. Крім вищезазначених причин він назвав також захват окупантами закладів та установ освіти, призначення ними колаборантських адміністрацій, знищення документації, у тому числі і профспілкової. З цих причин не вдалося зібрати інформацію з 7 районних, територіальних, об’єднаних, міських організацій. І хоча більшість організацій прозвітували, але загальна картина динаміки членства в Профспілці є недостатньо об’єктивною. Це говорить про значний резервний об’єм організаційної роботи в після воєнний час.
 
 
Головний бухгалтер Ольга Піскун проінформувала президію про виконання профспілкового бюджету обласної організації Профспілки за 2022 рік.
 
Про результати ревізії фінансово-господарської діяльності обласної організації Профспілки доповіла член обласної ревізійної комісії, бухгалтер ППО НУ «Запорізька політехніка» Тетяна Конькова.
 
Розширена президія також розглянула питання нагородження, надання матеріальної допомоги.
 
Спікер засідання – голова обласної організації Профспілки Надія Гринь організувала обговорення усіх питань, прийняття відповідних рішень і постанов.
Учасники відзначили оперативність, конструктивність, чіткість заходу, високе інформаційне і статистичне насичення.
 
Прес-служба
обласної організації
Профспілки