Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Стартував міжнародний проєкт щодо стійкості профспілок в Україні
Стартував міжнародний проєкт щодо стійкості профспілок в Україні
  • 3 лютого 2023
 
Розпочався проєкт «Посилення стійкості профспілок в Україні», який впроваджує Федерація профспілок України, за підтримки Міжнародної організації праці. Проєкт спрямований на зміцнення організаційної спроможності ФПУ та реалізовується в рамках міждержавного проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні».
 
Мета проекту – навчання та професійна підготовка представників всеукраїнських профспілок та територіальних профоб’єднань, які відповідають за організаційну роботу, органайзинг та проводять інформаційні кампанії щодо посилення мотивації профспілкового членства.
 
У межах проекту буде проведено 7 онлайн тренінгів щодо стану профспілкового руху, особливостей діяльності профспілкових організацій в умовах воєнного стану, органайзингу, психосоціальної підтримки членів профспілок тощо. Проект буде реалізований у період з лютого до травня 2023 року.
 
За участі слухачів проекту передбачається проведення дослідження серед спілчан щодо їх ставлення до профспілок та очікувань від діяльності профспілкових організацій, з метою корегування та осучаснення завдань профспілок та наближення профспілкових послуг до потреб членів профспілок.
 
Завершиться проект підсумковою конференцією, де буде презентовано результати дослідження та обговорено рекомендації щодо подальшого розвитку профспілкового руху в Україні.
 
Першу сесію «Сучасний стан профспілкового руху: виклики та можливості профспілок» провів Євген Драп'ятий заступник Голови ФПУ 2 лютого 2023 року. Учасники разом проаналізували стан профруху в країні у час війни та перспективи подальшої діяльності. 
 
Від Профспілки працівників освіти і науки України представників участь у міжнародному проекті беруть: 
 
  • Ольга Чабанюк – заступниця Голови Профспілки працівників освіти і науки України;
  • Дмитро Скрипніченко – голова первинної профспілкової організації студентів Одеського національного технологічного університету, заступник голови Одеської обласної організації Профспілки;
  • Олена Угоднікова – голова Первинної профспілкової організації студентів Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова;
  • Ніна Плясунова – заступниця голови Черкаської обласної організації Профспілки; 
  • Неоніла Дзюба – голова Об'єднаної територіальної профспілкової організації Лановеччини;
  • Людмила Розкошна – голова Покровської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України;
  • Федір Смірнов – спеціаліст з внутріспілкової та інформаційної роботи Закарпатської обласної організації Профспілки.
За матеріалами сайту
ЦК Профспілки