Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Джаз – квартет “Саунд – версія” МДПУ: сходинка за сходинкою
Джаз – квартет “Саунд – версія” МДПУ: сходинка за сходинкою
  • 21 березня 2016

Джаз – квартет “Саунд - версія” – перлина серед художніх колективів Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б.Хмельницького, створений на музично – педагогічному факультеті в 1998 році. Його засновником і незмінним керівником є високопрофесійний маестро, кандидат педагогічних наук, Відмінник освіти України, доцент Стотика Олександр Вікторович. Цього ж року студентський аматорський колектив стає дипломантом обласного молодіжного фестивалю естрадного мистецтва “Зорепад”, а наступного року – його лауреатом.

У грудні 1999 – січні 2000 року “Саунд – версія” перемагає у двох відбіркових турах XII Всеукраїнського фестивалю сучасної української пісні “Пісенний Вернісаж” (Національний палац “Україна”, м.Київ) і стає дипломантом цього конкурсу. Цей успіх колектив повторює наступного року і приймає участь у відбірковому турі Всеукраїнського фестивалю “Червона рута”. Джаз – квартет стає дипломантом фестивалю, запрошується для навчання у творчу школу “Червоної рути” і з успіхом його завершує. На Київському телебаченні записано відео версії двох музичних творів у виконанні колективу, які демонструвалися на 3 телеканалах Києва та УТ-1. Гурт приймав участь у радіоконкурсі “Пісня року” і одержав багато позитивних відгуків радіослухачів.

Запорізькою облдержадміністрацією гурт нагороджено премією з присвоєнням звання лауреата обласного конкурсу для обдарованої молоді у галузі естрадного мистецтва, а також Дипломом переможця в номінації “Співуча молодь -2003”. Державна Запорізька телерадіокомпанія записала і постійно транслює концерт гурту на Запорізьку область. У 2004 році записаний лазерний компакт – диск авторських пісень учасників колективу, естрадно – джазових обробок пісень українських та зарубіжних авторів.

Своє мистецтво вокальний джаз – квартет “Саунд - версія” представляв на Міжнародному фестивалі слов’янської фортепіанної музики, Всеукраїнських студентських олімпіадах по музичному мистецтву, регіональних конкурсах обдарованої молоді.

В останній час джаз – квартет опановує і суто джазовий репертуар, внаслідок чого приймає участь у джазових конкурсах. Так у травні 2008 року приймали участь у Міжнародному молодіжному джазовому фестивалі “Джалітон” у м.Ялта і отримали диплом. А вже в наступному 2009 року виправдали сподівання міжнародного журі цього конкурсу і стали лауреатами третього ступеню. У вересні 2009 року “Sound – Версія” стає лауреатом Міжнародного студентського фестивалю “Таврическая асамблея славянского студенчества - 2009” в м.Севастополі, у 2010 – лауреатом Всеукраїнського джазового фестивалю у Донецькій музичній академії ім.С.Прокоф’єва та Міжнародного фестивалю вокального естрадного мистецтва “Медовий край” (м. Мелітополь). В травні 2010 року випущено другий лазерний компакт – диск та відбувся ювілейний звітний концерт у двох відділеннях. У травні 2012 року гурт стає Лауреатом Міжнародного фестивалю – конкурсу дитячої та юнацької творчості “Синяя птица” (Геленджик, Росія). В перспективі – участь у міжнародних форумах естрадно – джазового мистецтва в Україні та за її межами.

Участь у останніх конкурсах квартету у складі студенток Лучкіної Альони, Кулєшової Вікторії, Лагути Анастасії та Реви Аліни : “Джалітон” (1 місце, Ялта 2014); “Кубок содружества” (Гран – прі, Севастополь 2014); “Осенний вернисаж” (Гран – прі, Дніпропетровськ 2014); “V Всеукраїнський дитячий джазовий конкурс” (I місце, Вінниця 2015), музична олімпіада “Голос країни” ( Iмісце, Київ2016).

В останньому конкурсі – Всеукраїнській музичній олімпіаді “Голос країни” (27-28.02.2016р., м. Київ) брали участь 809 учасників з 205 музичних навчальних закладів 22 областей України. “Перед нами стояло важке завдання – в одному творі продемонструвати всі переваги нашого колективу,- сказав керівник колективу. - Ми взяли “Колискову” Джорджа Ширінга, яку виконували і раніше… Добре попрацювали над цим твором: аранжування, мінусовка – довели до досконалості, підготували нові костюми.” Із максимальних 50 балів дівчата набрали 48 і посіли I місце. “Від конкурса до конкурса ми начебто піднімаємося сходами, вище і вище”, - ділиться враженнями вокаліста Вікторія Кулешова.

Ми бажаємо чарівним дівчатам та талановитому керівнику квартету творчих злетів і здобутків, високої музичної та виконавської майстерності, задоволених і вражених слухачів, вдалих джазових доробків.

Прес - служба
обласної організації
Профспілки
та ПК ППО МДПУ