Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
В Мелітополі вшанували своїх освітян
  • 7 жовтня 2014

Ми усі родом з дитинства. У всіх нас були вихователі, вчителі й викладачі. І саме в гарні дні золотої осені ми згадуємо їх з теплотою, даруємо квіти, говоримо добрі слова.

Ми раді, що такі слова пролунали 1 жовтня на обласному святі в концертному залі імені М.І. Глінки в Запоріжжі на адресу голів первинних профспілкових організацій, педагогічних працівників наших позашкільних закладів освіти. Так керівник гуртка «Лідер», голова первинної профспілкової організації палацу дитячої та юнацької творчості Анжела Киреєва – отримала обласну педагогічну премію в розмірі 8 тис. грн., а голова первинної профспілкової організації санаторної школи-інтернату Ірина Грушина за багаторічний особистий внесок в розвиток профспілкового руху, соціально-економічний захист членів Профспілки отримала Почесну грамоту від голови обласної організації Профспілки Н.І. Гринь.

2 жовтня у великому залі ПК імені Т.Г. Шевченка нашого міста всі концертні номери були присвячені педагогам. Вчителі шкіл, вихователі дошкільних навчальних закладів, керівники гуртків, молоді спеціалісти та ветерани приймали вітання з професійним святом.

Почесні грамоти та листи подяки різних рівнів отримали десятки педагогів. Єлісєєв І.А. – начальник міського управління освіти представив педагогів, які отримали обласні винагороди за свою працю в 2014 році. Від міста винагороду отримали 10 педагогів: керівник методкабінету міськУО Наталія Кідалова, учитель фізики та астрономії гімназії № 10 Анатолій Маденов, директор початкової школи № 3 Вікторія Бузинник, практичний психолог та соціальний педагог ЗОШ № 8 Інна Шкурметова, вихователі-методисти Олена Слащова (ДНЗ № 1), Олена Хоружая (ДНЗ № 49), Раїса Романенко (ДНЗ №38), учитель-логопед ДНЗ №30 «Світлячок» Віолетта Коровай, керівник гуртка вокально-хорової студії "Радість" Палацу дитячої та юнацької творчості Світлана Назіна і методист ЦЕНТУМ Ірина Тараненко.

Голова міської організації Профспілки працівників освіти Тетяна Маненко привітала всіх присутніх з професійним святом, зазначивши, що професія педагога вічна. Вона була, є і буде. І доказом цього - присутні в залі колективи навчальних закладів, молоді педагоги, які тільки переступили поріг навчальних закладів та ветерани - вчителі вчителів, керівники навчальних закладів минулих років. За активу життєву позицію, захист інтересів спілчан кращим головам первинок були вручені Почесні грамоти. Від ЦК Профспілки їх отримали голова ППО ЗОШ №6 Ірина Набокова, голова ППО ДНЗ №21 Ніна Тараканова, від Запорізької ради профспілок – голова ППО ЗОШ №4 Ольга Крилова, голова ППО ДНЗ №39 Ірина Селіванова. Привітання приймали голова ППО гімназії №19 Галина Плаксіна за зайняте І місце в обласному конкурсі на кращу первинку та вихователь методист ДНЗ №1 Олена Слащова за зайняте І місце в обласному профспілковому фотоконкурсі.

Хвилюючим торжество було для молодих вчителів і вихователів, випускників педагогічних вузів, які цього року вперше ступили на педагогічну стезю. 36 молодих і перспективних юнаків та дівчат піднялися на сцену і отримали аплодисменти залу і сувеніри від МО Профспілки. З піонервожатським запалом до молодих педагогів звернулась відмінник народної освіти, завідуюча ДНЗ№ 36 Амосова Л.І. і побажала їм свої серця віддавати дітям.

На свято були запрошені керівники навчальних закладів минулих років. Кожен з них отримав білосніжні квіти і подарунки від міської організації Профспілки працівників освіти.

Гарний настрій присутнім дарували вихованці танцювальних і вокальних колективів палацу дитячої та юнацької творчості. А наприкінці урочистостей кожному керівнику подарували диск з піснями про вчителів, школу, освітян.

Естафета привітань і пошани продовжилась в колективах навчальних закладів 3 жовтня. На святкові вогники голови первинок запросили і працюючих і ветеранів праці – всіх, кого серце покликало все своє тепло і любов дарувати дітям.

Пресс-центр Мелітопольської
МО Профспілки