Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Уряд доручив Мінекономіки розробити новий Трудовий кодекс
Уряд доручив Мінекономіки розробити новий Трудовий кодекс
  • 4 січня 2023
1 03012023 09
 
"Крига скресла: Уряд доручив Мінекономіки розробити новий Трудовий кодекс", - поінформував на своїй сторінці у Фейсбук Голова ФПУ Григорій Осовий.
 
За планом заходів, затвердженим розпорядженням КМУ від 16 грудня 2022 р. № 1148-р, Мінекономіки за участі ДРС, НАДС, Антимонопольного комітету (за згодою), інших заінтересованих центральних органів виконавчої влади має відпрацювати питання та розробити проєкт Трудового кодексу до 1 квітня 2023 року.
 
Федерація профспілок України наполегливо домагалася прийняття такого рішення . Адже Законом України , прийнятим 21 квітня ц.р. « Про дерадянізацію законодавства України ..» Кабінету Міністрів було доручено розробити новий Кодекс про працю, але ця робота була поставлена на «стоп». Тепер дуже важливо, щоб напрацювання такого фундаментального правового акту здійснювалося за участі профспілок, які представляють інтереси працівників та роботодавців, які наймають іх на роботу. Ще не менш важливо, щоб до цього було долучено експертів-фахівців як української сторони, так і Міжнародної організаціі праці та Європейського Союзу для безумовної імплементації міжнародних трудових норм і соціально- трудових гарантій. Адже Україна готується до вступу до ЄС.
 
За матеріалами сайту
ФПУ