Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Лука Вісентіні - новий Генеральний секретар МКП
  • 23 листопада 2022
arton26344
 
Голосування відбулося на 5-му Всесвітньому конгресі МКП в Мельбурні (Австралія) - глобальному парламенті трудящих, де майже 1 000 профспілкових діячів з понад 120 країн світу зустрілися, щоб визначити глобальний порядок денний для профспілок. У роботі Конгресу бере участь делегація ФПУ на чолі з Головою ФПУ, членом Генеральної Ради МКП Григорієм Осовим.
 
Після свого обрання Лука Вісентіні сказав: "Я неймовірно пишаюся можливістю очолити МКП і представляти голос трудящих на світовій арені. Дякую за довіру, яку ви мені надали.
Я віддаю належне Шаран Берроу за її дивовижне керівництво МКП. Її досягнення разом з її дивовижною командою говорять самі за себе, і вона побудувала сильну і шановану організацію, яка дійсно є глобальним голосом трудящих.
 
Але я усвідомлюю, що це історично важкий час для трудящих. Світ стоїть на порозі економічного спаду, і трудящі знаходяться на передовій. Багато людей вже переживають наслідки.
Мир і демократія знаходяться під загрозою, а нові ультраправі рухи ставлять під великий ризик права людини, працівників і профспілок.
 
"Але ми знаємо, що необхідно. МКП очолить заклик до нової економічної моделі, заснованої на новому соціальному договорі. Ми хочемо робочі місця, безпечні для клімату, права трудящих, справедливу заробітну плату, соціальний захист, рівність та інклюзивність. Це повинно бути в центрі планів всіх урядів.
 
Йдеться про соціальну справедливість, мир і виживання, і я не зупинюся в боротьбі за це для працюючих людей. Захист справедливих умов життя та праці для всіх людей - це найкращий спосіб побудови демократії та миру в усьому світі".
 
Лука Вісентіні наразі є Генеральним секретарем Європейської конфедерації профспілок (ЄКП),(ETUC), членом якої Федерація професійних спілок України офіційно стала 27 жовтня 2022 року.
 
 
За матерфалами сайту
ФПУ